BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, terörist Abdullah Öcalan ile devletin 1999 tarihinden bu yana görüştüğünü belirterek, Öcalan"ın o dönem, “Savaş buraya kadardı. Bundan sonra demokratik çözüm” dediğini belirtti.


Bir dönem Öcalan"ın avukatlığını yapan Kaplan, Can Dündar"ın sunduğu NTV ana haber bültenindeki yayında 29 Mart 1999 tarihinde İmralı"da yaptığı ilk görüşme notunu gösterdi ve içeriğini anlattı. Kaplan, Öcalan"ın bu görüşmede kendisine şunları söylediğini aktardı:

"Savaş buraya kadar"

“Buraya gelmemle barış görüşmeleri hızlandı. Barış ve kardeşlik sürecine gidiliyor. Devlet buna yönelik. Ben de tüm gücümle bunu istiyorum.
Savaş buraya kadardı. Bundan sonra demokratik çözüm. Yetkililer bundan sonra da sürece yardımcı olacak. Bütün Kürtlerin dostluğunu kazanan Türkiye güçlenecektir.”

"Görüşmenin kanıtı"

Okuduğu belgenin devletin Abdullah Öcalan ile o dönemde görüştüğünün kanıtı olduğunu söyleyen BDP Milletvekili Kaplan, eskiden görüşmelerin askerler tarafından yapıldığını son yıllarda ise görüşmelere katılanların çeşitli bakanlıklarda çalışan uzman yetkililer olduğunu belirtti.

Vatan