Irene Kasırgası 7 saat etkili olurken, geride büyük bir yıkım bıraktı... Önceki gün öğle saatlerinde New York'ta etkisini kaybeden kasırga, 21 kişinin ölümüne 97 kişinin yaralanmasına neden oldu. 8 milyon kişiyi etkileyen Irine, 60 milyar dolarlık maddi hasara yol açtı. Irene Kasırgası Amerika'nın doğu kıyı eyaletlerini vururken, geride tarihi rekorlar kırarak gitti. Kasırga 800 kilometre alanda etkili olurken, geçtiği bazı bölgelere 30 cm'nin üzerinde yağış bıraktı. Atlantik Okyanusu kıyısında oturan 3 milyona yakın kişinin tahliye edildiği kasırga ayrıca tarihinde hiçbir zaman kontak kapatmayan New York metrosu da 48 saat boyunca hizmet veremedi.
 
METRO DA HİZMET DIŞI
 
Yine Irene, Philadelphia, New Jersey, Connecticut ve New York'taki tüm toplu taşım araçlarının servisleri 'hizmet dışı' oldu. Aynı şekilde havaalanları, limanlar ve otoyollarının da kapanmasına neden oldu. New Jersey'de tarihinde olmadığı kadar su taşkınlarına yol açan Irene, yine 5 milyona yakın insanı da elektriksiz bıraktı. Bugün itibariyle havalimanları, köprüler, otoyolar tekrar hizmete sokuluyor. Yine aynı şekilde dünyanın en büyük ve en eski yer altı toplu taşıma hizmeti veren ve günde 5 milyon kişinin kullandığı New York metrosu bugün hizmete girecek.
 
UĞURSUZ AĞUSTOS
 
Las Vegas'dan sonra ABD'nin en büyük kumarhaneler şehri olan New Jersey'deki Atlantic City'deki kumarhaneler dün açıldı.
 
Zararın 2 ila 3 milyar doları sigorta şirketleri tarafından karşılanacak.
 
Irene Doğu eyaletlerinde 27-28 Ağustos günlerinde etkili olurken, New Orleans'ı Katrina kasırgası 29 Ağustos 2005'te vurmuştu. Katrina Kasırgası sigorta şirketlerine 63 milyar doların üzerinde bir zarara neden olmuştu.