Dün Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi"nde bulunan İl Özel İdare"ye ait sosyal konutlarda gergin bir ortamda gerçekleşen yıkım olayları öncesinde taşınma işlemleri sürerken, 3 çocuğu ile kapısı ve penceresi bulunmayan binalarda yaşayan Perihan Kurt isimli bir bayan yıkılacak binaların dibinde ateş yaktı. Emniyet yetkilileri evleri yıkılacak diğer Roman vatandaşlar gibi bayanın da eşyalarını ateşe vereceğini düşünürken, roman bayan girdiği kapısı ve penceresi olmayan evden bir kap içerisinde un ve bir miktar su getirdi. Yaktığı ateşin yanında unla suyu karıştırıp hamur karmaya devam eden bayan hamurunu ateşin üstüne koyup ekmek yapmaya başladı. Polislerin ve yıkımları takip eden gazetecilerin şaşkın bakışları arasında ekmek pişirmeye devam eden bayan kendisine doğru yaklaşan polis ve gazetecilere, “Ne olursunuz evlerimiz yıkılmadan, çocuklarımın karnını doyurmak için ekmek pişirip çocuklarımı yedireyim. Ekmeğimin pişmesi tamamlanmadan evlerimizi yıkmayın” demesi polisleri ve gazetecileri bir kez daha şaşkına uğrattı.
Çocuklarının akşamdan beri aç olduğunu ifade eden Kurt, “Yapacak bir şeyim yok. Yıkım olacak evimdeki eşyaları taşımak zorundayım ama önce çocuklarımı düşünmeliyim. Dün akşamdan beri bir şey yemediler. Evde de onlara yedirebileceğim hiçbir şey yok. Bu nedenle onların karnını doyurabilmek için sabah erkenden kalkıp ateşte yufka yapmak istedim. Çocuklarımın karnını doyurduktan sonra evimdeki eşyaları taşıyacağım. Yıkımın ardından gideceğimiz bir yer yok. Arka taraftaki boş arsaya çadır kurarak yaşamımızı orada sürdürmeye çalışacağız” dedi.
Ekmek yapan roman bayanın konuşması karşısında emniyet yetkilileri geri çekilirken, roman bayanın evinin önünde ekmek yapmasına izin verildi. Kadının ekmeklerini pişirmesinin ardından evlerin tahliyesi ve yıkımı kaldığı yerden devam etti. Çocuklarının karnını doyurduktan sonra yaktığı ateşi söndüren ve ocaktaki düzeneğini kaldıran Kurt, evindeki eşyaların tahliyesine başladı. Yıkım ekipleri gelinceye kadar tahliye işlemlerini bitiren Kurt, ailecek yaşadıkları eski evinin kepçeyle yıkılmasını gözyaşları arasında izledi.