ABD'nin Seattle kentinde 2012'nin en ilginç evliliği gerçekleşti. Babylonia Aviaz adında Amerikalı kadın, yıkılmasını önlemek istediği bina ile evlendi.

Babylonia Aviaz, belediye tarafından önceden depo olarak kullanılan, 107 yıllık terk edilmiş kamu binasının, emlak şirketince satın alındığını öğrendi. Aviaz, binanın yıkılacağını öğrenince, yıkımı engellemek için eski depo binası ile evlenmeye karar verdiğini söyledi. Arkadaşları ve aile dostlarının katıldığı bir törenle, üzerinde 'evet' yazılı ve kurdele bağlı bina ile evlenen Aviaz, 'Seattle'ı İşgal Et' eylemlerine katıldığı sırada tanıdığı binanın korunması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Büyük emlak şirketlerinin yaşam alanlarına girmesinin, yoksul insanların kiralarının artmasına, bunun da ötesinde özellikle zencilerin bölgeden taşınmak zorunda kalmasına yol açacağını söyleyen Aviaz, "Bu binaya baktığımda, bir sanatevi, evsizler yurdu, ücretsiz çocuk bakım merkezi görüyorum. Benim için orası bir bina değil, bölgemize bütün bu güzellikleri katabilecek bir yapı" diye konuştu.

İlginç evlilik ülkenin tüm televizyon kanallarında ilk haberler arasında yer aldı.  

 

cnnturk.com