*Gayet dominant ve sonradan zengin olmuş bir baba.

*Sonradan zenginliğinin tadını çıkarmak ve ‘Alın bu da benim sizden intikamım demek için’ gözümüze gözümüze sokmaktan hiç çekinmiyor.

*Tabi ki zengin olunduktan sonra ilk eşlerden boşanılmış, kendisinden yaşça gayet küçük sevgililerle gezilip tozuluyor. Bu gezme tozma seansları içinde çocuklara ne kadar zaman ayrılıyor, onlarla nasıl bir ilişki kuruluyor, bilinmiyor. Ama aralarındaki ilişkinin göstergesi olarak isimlerini ele alabiliriz. Babanın adı Ali, oğlanın adı Alican. Çok tatlı!

*Oğlan 18 yaşına girer girmez altına fiyatı 500 bin Euro’yu bulan Lamborghini Gallardo Supperleggera (500 bin Euro) çekiliyor.

*Aynı oğlan 20 yaşına gelince Kazakistan’daki bilmem ne inşaatının mı yoksa petrol sondaj atölyesinin mi bilmediğimiz bir şirektin başına getiriliyor.

*Parayla ilişkisi ve babayla ilişkisi über tuhaf bir hal alan oğul, gidip kendisine bir gün 60 bin Euro değerinde bir off shore teknesi alıyor.

*Ali Baba kendisinden habersiz yapılan bu tekne alışverişine, güvenli olmadığı gerekçesiyle adamlarını yollatıyor, tekneyi Bodrum marina’da buldurtup parçalatıyor.

*Küçük Alican boynu bükük ‘babamdır. İstediğini yapabilir. O haklıdır’ gibi gayet ezikçe laflar ediyor.

*Tekne parçalatan Ali Baba ise ne akla hizmetse gidip bu sefer oğluna 250 bin Euro değerinde bir uçak alıyor.

???

Evet bu kısmından sonra ise aklımızda sadece soru işaretleri oluşmaya başlıyor. O tekneyi neden parçalattın? Sonra gidip neden uçak aldın? Ve bu baba oğul ilişkisinin dinamikleri sadece 60 ve 250 bin Euro arasında değişen rakamlarla mı ölçülüyor?

Çoğu insanın çok kötü çocuk yetiştirdiğini düşünüyorum. Gerçekten. Toplum olarak bu kadar sosyopat insanlarla dolu olmamızın nedenlerinin başında da bu geliyor. Kötü aileler. Kötü ebeveynler. Ama itiraf etmeliyim ki Ağaoğlu ailesinin yetiştiriliş tarzı kadar tuhafını başka çok az yerde görebiliriz. 20 yaşında ve babasına bu kadar bağlı olan bir erkek çocuğun gelişimini tamamlaması nasıl beklenebilir? Babasının her saniye kanatları altında, onsuz nefes bile alamayan, sevgi ve ilgi ölçüsü sadece alınan satılan tekneler ve uçaklarla gösterilen bir ilişki biçimi...

Aynı ilişki biçiminin genetik olarak asırlar boyunca devam edeceğini de söylemek sanırım yanlış olmaz. Küçük Alican’da ileride doğacak oğluna (ki büyük ihtimalle onun adı Ali olacak) aynı şekilde bol Euro üzerinden sevgi gösterecek. Tıpkı babasından gördüğü gibi.

Babalar ve oğulları. Anneler ve kızları. Zenginler ve banka hesapları. Bol sıfırlı ve bol problemli ilişkiler. Bu dinamik beni gerçekten çok ürkütüyor.

İyi ki çocuğum yok ve iyi ki de yapmayı düşünmüyorum.