Geçen sezon Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi elemesine katılma hakkı kazanan Sivasspor, salı günü deplasmanda Anderlecht ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Kırmızı beyazlılarda teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yapılan çalışmalarda futbolcuların hırslı ve istekli olduğu göze çarpıyor. Kırmızı beyazlılarda rahatsızlığı bulunan Ersen Martin ile antrenmanda sakatlanan Hayrettin'in maça yetiştirilmesi için yoğun çaba sarfedildiği belirtildi. Sivasspor, sakatlıkları devam eden Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'dan ise faydalanamayacak.

Teknik direktör Bülent Uygun, ilk maçın çok önemli ve zor olacağını belirterek, "İlk maçı deplasmanda oynamamız biçim için bir avantaj olabilir. Orada en kötü berabere kalarak iyi bir netice ile Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Özellikle gollü beraberlik bizim işimize daha çok yarar. Ama tabiki sahaya öncelikle kazanma amacıyla çıkacağız. Rövanş maçına avantajlı çıkarsak, burada kendi seyircimiz önünde tur atlayarak gruplara katılma konusunda bir adım daha atmak istiyoruz. Sakat oyuncularımızın aramızda olmaması bizi üzüyor ama elimizdeki diğer oyuncularla da en iyi mücadeleyi göstereceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Maç hazırlıklarını yarın yapacağı son çalışma ile tamamlayacak olan kırmızı beyazlılar pazar günü kente gelecek olan özel bir uçak ile Belçika'ya hareket edecek.