Sınava yaklaşık 1 milyon 837 bin aday girdi. Saat 10.00'da başlayan sınav, tek oturumda ve 160 dakika sürdü.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 12.40'ta sona erdi. YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçeler ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa olmak üzere toplam 160 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Sınava yaklaşık 1 milyon 837 bin aday girdi. Saat 10.00'da başlayan sınav, tek oturumda ve 160 dakika sürdü.

Sınav salonlarının bulunduğu binalara sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Sınav salonlarına çanta, saat, cep telefonu, bluetooth kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi eşyalar ile çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, hesap makinesi, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıt, cetvel gibi araçlar alınmadı.

Sınav salonlarına 2012-YGS Sınav Giriş Belgeleri ile nüfus cüzdanları kontrol edilerek alınan adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler, şekerleme ve peçetenin olduğu poşetler dağıtılan adaylar, daha sonra soru kitapçığıyla cevap kağıdının olduğu poşetleri açarak sınava başladı. Saat 10.00'da başlayan sınavda adaylara, Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40'ar soru yöneltildi ve 160 dakika süre verildi.

31 yıldır sınava giriyor

Samsun’un Bafra ilçesinde, 3 üniversite bitiren sözleşmeli öğretmen, 31 yıldır aralıksız sınava giriyor.

Bafra 29 Ekim İlköğretim Okulu’nda bu yıl 31. kez sınava giren, sözleşmeli öğretmen Adem Topçuoğlu (50), yaptığı açıklamada, en büyük hobisinin üniversite sınavında soru çözmek olduğunu belirterek, eski adıyla Öğrenci Seçme Sınavı yeni adı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na 31 yıldır aralıksız girdiğini söyledi.

Her yıl liseden yeni mezun olmuş gibi büyük bir heyecanla sınava geldiğini ifade eden Topçuoğlu, şunları kaydetti: ”Bu sene otuz birinci sınavımdayım, heyecan yok. Her sene sınava devam edeceğim. Yeni liseden mezun olmuş gibi sınava giriyorum. Yaşım şuan 50. Yarım asırlık biri oldum. Ömrümün yarısı sınavla geçti. Okumak ve sınava girmekten evlenmeye de fırsat bulamadım. Sınavkolik olmak benim için sorun değil ama etraftan çok şikayetler alıyorum. Öğrencilerin hakkı yeniliyor deniliyor, ne işi var adam zaten öğretmenlik yapıyor diyorlar. Herkes sınava girebilir. Senede bir kere sınav tabi benim hobim oldu. Ben de ölene kadar sınava girmeyi hobi edindim. Bir üniversite daha bitireceğim. Düğün kambersiz, sınav bensiz olmaz. Ben de sınavsız olamam.” Üniversite giriş belgelerini sakladığını kaydeden Topçuoğlu, gelecek yıllarda Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuracağını da sözlerine ekledi.