Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvurular, 19 Ocak Çarşamba günü sona erecek.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na başvurular, 19 Ocak Çarşamba günü sona erecek. Adaylar 2011-ÖSYS Kılavuzuyla aday bilgi formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek.
İçerisinde, başvuru işlemleri, puanların hesaplanması, sınavların uygulanması, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak.
ÖSYS'ye 2010-2011 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar başvurabilecek.
Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarına başvuran adaylar sınavsız yerleşebilecek. Bu adayların dışındaki tüm yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, 2011-YGS'ye girme zorunluluğu bulunuyor.
Sınavsız yerleştirme yapılan ön lisans programlarının boş kalan kontenjanlarına, alan dışından yerleştirme yapılırken ilgili 2011-YGS puanları kullanılacak.
Kılavuzda, sınav merkezlerine ilişkin önemli bir ifade de yer aldı ve ''2011 yılında sınav güvenliğini daha da artırmak amacıyla alınan yeni güvenlik önlemleri nedeniyle öncelikli olarak il merkezlerinde sınav yapılacak'' denildi. Sınav merkezi sayılarını azaltan ÖSYM, kılavuzda 89 sınav merkezine yer verdi.
Tercih alanında, okulun bulunduğu il veya adres ili dışında sınav merkezi tercihi yazılmayacak.
Başvuru merkezine giderken adayların yanında, doldurulmuş Aday Bilgi Formu, fotoğraf ve T.C kimlik numarası bulanan nüfus cüzdanı veya pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasının resmi onaylı bir sureti, özürlü adaylar için sağlık kurulu raporlarının bir örneğiyle özürlerine ilişkin özgeçmişlerini ayrıntılı olarak anlatan bir dilekçe ve banka dekontu olması gerekiyor.
Sınava Giriş Belgesi ise bundan böyle adayın adresine gönderilmeyecek. Adaylar bu belgeyi T.C kimlik numarası ve başvuru sırasında kendilerine verilen şifreyle ÖSYM'nin internet adresinden edinecek.