Kuşadası Yerel Gündem 21 (YG21) Evinde Kibele Kadın Girişimciler Programı kapsamında bilgisayar kursu gören kadınlarla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Altungün, YG21 yöneticilerinden çalışmaların daha da genişletilmesini istedi.
Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün"den evlerinde yaptıkları el işlerini pazarlayabilecekleri bir yer isteyen kadın girişimciler, Kuşadası"nda bir de kadın kooperatifi kurulması gerektiğini ifade ettiler.
Kadınları dinleyen Altungün ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, başlattıkları araştırmaları tamamladıktan sonra konuyla ilgili girişimlere başlayacaklarını söyledi. Kuşadası"nda üretilen ürünlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Altungün, kooperatif fikrine sıcak baktıklarını belirterek, “Zaten seçim öncesi verdiğimiz sözlerden biri de bu kapsamda hazırladığımız bir projeydi. Seçim meydanlarında Kuşadası"nda kadınlarımızın ürettiği malların yurtiçi ve yurt dışına pazarlanması için bir şirket kuracağımızı söylemiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Kurulacak bir üretim kooperatifi ürünleri bu şirkete satar, şirket ise pazarlamasını yapar. Bu doğrultuda bir çalışma zaten başlatmıştık. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.