Kayseri'de, otomobilindeki arızanın garanti kapsamında onarılmamasına kızan esnaf, üzerine “Bu araç ölüme terk edilmiştir” yazdırdığı aracını, herkesin görmesi için işlek caddeye bıraktı. Çeşitli ev ve mutfak eşyası firmalarının bayiliğini yapan İsmail Bayırbaş, , 2009 yılında aldığı ticari aracında yaklaşık üç ay önce bir arıza meydana geldiğini ancak yetkili servisin arızayı garanti kapsamında onarmadığını iddia etti.
 
Araçtaki arızanın garanti kapsamında yapılması gerektiğine dair bilirkişi raporları da aldığını, buna rağmen aracının üç aydır tamir edilmediğini öne süren Bayırbaş, şunları anlattı: “Yetkili servis direksiyon hidroliği ile alakalı bir elektrik arızası tespit etti ve onarım için benden 3 bin 500 lira talep etti. Arızanın, araca taktırdığım araç takip sisteminden kaynaklandığını söylediler. Bunun üzerine avukatım aracılığıyla hukuki süreç başlattım. Bilirkişiden söz konusu arızanın araç takip sisteminden kaynaklanmadığına dair rapor aldık. Mahkeme kanalıyla aracın onarımının garanti kapsamında yapılması gerektiği konusunda servise tebligat yapıldı. Buna rağmen, aracım üç aydır serviste bekletildi ve onarımı yapılmadı.”
 
Servise ve otomobil firmasına kızarak, otomobilin üzerine “Dikkat, bu araç garanti kapsamında olmasına rağmen servis distribütörü gerekli ilgiyi göstermediğinden dolayı ölüme terk edilmiştir” yazdıran Bayırbaş, aracını Osman Kavuncu Caddesi'ne bıraktı. Herkesin görmesi için aracını çürüyene kadar burada bırakacağını belirten Bayırbaş, şöyle devam etti:
“Servis ve otomobil firmasına kızdığım için aracı servisin önünde yakmak istedim ancak avukatım suçlu duruma düşeceğimi söyledi. Bunun üzerine aracı burada ölüme terk ettim. Aslında, maddi durumum iyi, bu aracı tamir ettirebilirim ama garanti kapsamında yapılması gereken onarımın yapılmadığını herkese göstermek istedim. Garanti kapsamında aracım yapılana kadar bu aracı burada ölüme terk edeceğim.” Servis yetkilileri ise aracın arızası ile ilgili teknik bilgileri, otomobil fabrikasının garanti müdürlüğüne gönderdiklerini, arızanın araç takip sisteminin montajı sırasında meydana gelmiş olduğunun belirlendiğini kaydetti. Müşterilerini memnun etmek için gayret gösterdiklerini ifade eden servis yetkilileri, ancak kullanıcı hatasından kaynaklanan bir arızayı garanti kapsamında tamir edemeyeceklerini söyledi.
(AA)
 
Önceki Haber
 
Sonraki Haber
Haberleri Paylaş
FacebookMixxDeliciousTwitterGoogleDiggYahooRedditmyspaceFriend FeedStumble Upon