Yetkilerin kaldırılmasının ardından başsavcı Fikret Seçen’in kapısında asılı bulunan 'CMK'nın 250. Md. Yetkili Bölümü’ yazılı tabela da indirildi.

Kamuoyunda, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda Başsavcı vekili Fikret Seçen’in kapısında asılı bulunan ‘CMK.nın 250. Md. Yetkili Bölümü’ yazılı tabela indirildi.

3 Yargı paketi Perşembe günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa gereğince CMK 250. madde ile yetkili savcılık ve mahkemeler kaldırıldı. CMK 250. madde kaldırılırken yerine Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi ile yetkilendirilen Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri getirildi.

Başsavcı vekili Fikret Seçen, CMK 250. madde ile yetkili yani özel yetkili başsavcı vekili olarak Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda görev yapıyordu. Seçen’in isminin ve ünvanının yazılı olduğu kapısının önünde ‘CMK.nın 250. Md. Yetkili Bölümü’ yazılı tabela da asılıydı. Yetkilerin yasa ile kaldırılmasının ardından Seçen’in oda kapısındaki bu tabela indirildi. Artık Seçen’in odasının kapısında sadece Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen yazısı bulunuyor.