Giresun Süper Amatör Küme futbol takımlarından Yeniyolspor'un yönetim kurulu üyesi Ahmet Çakmak, geçen sezon Trabzonspor'dan Rusya'nın Rubin Kazan Kulübü'ne 8 milyon 700 bin Avro bonservis bedeliyle transfer olan Gökdeniz Karadeniz'in yetiştirme bedeli için bayram müjdesi aldıklarını söyledi.
Çakmak, yaptığı açıklamada, 1980 yılında Giresun'da doğan ve futbola Yeniyolspor'da başlayan Gökdeniz Karadeniz'in, yetiştirme bedeli için Rubin Kazan Kulübü'nün kendilerine 450 bin Avro ödemesi gerektiğini savundu.

Gökdeniz'in yetiştirme parası için Trabzonspor'un gerekeni yaptığını, bunu Rubin Kazan'dan da beklediklerini ifade eden Çakmak, “Bundan yaklaşık 5 ay önce Türkiye Futbol Federasyonu'na konuyu bildirdik. Federasyon yetkilileri de bizi FIFA'ya yönlendirdi. FIFA, talebimizi resmi yazı ile Rubin Kazan'a gönderdi, ancak bugüne kadar bundan bir sonuç alamadık” dedi. Bunun üzerine Rubin Kazan'ı FIFA'ya şikayet ettiklerini kaydeden Çakmak, şöyle devam etti:

“Konuyu Futbol Federasyonu takip ediyor, hakkımız olan yetiştirme payını alana kadar işin peşini bırakmayacağız. Aradan bir hayli zaman geçti. Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili, konunun bayram tatili sonrası çözüleceğini söyleyerek bize bayram müjdesi verdi. Gelişmeler oldukça olumlu, tatilden sonra yetiştirme bedelinin hesaba yatmasını bekliyoruz.” Türkiye'de bu tür örneklerin olduğunu bildiklerini ifade eden Çakmak, “Daha önce Galatasaraylı Hakan Şükür, İtalya'nın Torino takımına transfer oldu. Bundan Sakaryaspor ile Bursaspor yetiştirme hakkı aldı. Bizden sonra son olarak İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United takımından Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu için Zeytinburnuspor yetiştirme parası talep etti. Gökdeniz Karadeniz'in yaptığı transfer ücretine göre tarafımıza yaklaşık 450 bin Avro ödenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Elde edilecek bu paranın bir amatör spor kulübünün geleceği ve faaliyetleri için çok önemli bir rakam olduğunu belirten Çakmak, “Geçen yıl futbolda 6 kategoride liglere katıldık. Bu yıl ise bütçe yetersizliğinden dolayı 4 takımla katılıyoruz. Rubin Kazan'dan alacağımız parayla kulübe gelir getirici tesisler sağlamayı bunun yanı sıra salon sporları dallarında da liglere katılarak Türk sporuna hizmet vermek ve Gökdeniz gibi başarılı milli oyuncular yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Çakmak, kulüplerin 60 bin YTL'lik bir bütçesinin bulunduğunu ve elde edilecek rakamın kendileri için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.