Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli 1-1 biten Manisaspor maçı sonrasında başta Nihat Kahveci olmak üzere forvetleri fırçaladı. Golcülere sitem eden Denizli'nin, "6 ay öncesinde ligin en golcü takımıydık. O kadroda Nihat hariç, siz vardınız. Yerinize başka adam almadık ki gol sıkıntısı çekelim. Bitirici vuruş had safhada. Hep bir acelecilik hakim" dediği öğrenildi. Denizli'nin Nihat'a, "Devamlı gol pozisyonlarının içindesin ama kafanda biran önce gol atma düşüncesi seni hataya zorluyor. Senin kadar kimsede bu kadar ısrar etmedim. Artık beni de utandırıyorsun. Her futbolcunun kötü dönemi olabilir. Özlediğimiz Nihat'ı ikinci yarıda görmek istiyoruz" dediği öğrenildi. Nihat'ın da Denizli ve arkadaşlarından özür dilediği öğrenildi. Denizli'nin Nihat'a devre arasında özel idman programı vereceği de öğrenildi.

15.2 MİLYON EURO

Büyük umutlarla transfer edilen Nihat, sezon başı hazırlık kampı geçirmediği için form tutmakta zorlanırken, 13 lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 1 de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere 18 resmi maçta forma giydi ve 1 gol attı. Milli futbolcu, takımın bu sezonki en golcü futbolcusu Bobo'dan daha fazla forma şansı buldu. İki futbolcu da 18'er resmi maçta forma giyerken, Nihat 1128 dakika sahada kaldı, Bobo ise oynadığı 1099 dakikada takımı adına toplam 6 gole imza attı. 4 milyon 250 bin euro bonservis ücreti karşılığında transfer edilen Nihat'ın Beşiktaş'a maliyeti toplam 15 milyon 250 bin euro. 4 yıllık sözleşme imzalayan Nihat, bu yıl 3.5 milyon, geriye kalan 3 yıl ise yıllık 2.5 milyon euro garanti ücret alacak.

Bobo'm sağolsun

15 milyon euro ödenen Nihat ve 8 milyon euro bonservis ücretiyle transferi gerçekleştirilen Tabata'dan verim alamayan, Nobre'nin gol orucuna çare bulamayan Beşiktaş'ı son karşılaşmalarda Bobo kurtarmaya devam ediyor. Brezilyalı futbolcu, Manisaspor maçında da 1 takımına puan getiren golü attı. Genç golcü, Beşiktaş'ın bu sezon ligde attığı 15 golün 5'ine imzasını atarken Şampiyonlar Ligi'nde de CSKA Moskova karşılaşmasında rakip filelere 1 gol bırakarak toplam gol sayısını 6'ya çıkardı.

Mert Nobre bal yapmayan arı gibi

İdmanlarda ve maçlarda hırslı gözüken, ancak bunu gole çeviremeyen Mert Nobre, teknik heyetin canını sıkmaya başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin "Nobre bal yapmayan arı gibi. Mücadele var ama sonuç yok" dediği öğrenildi. Geçen yıl sözleşmesi uzatılan Brezilyalı futbolcu, son golünü 7 Mart 2009'da Hacettepe karşısında atarken, 9 aydır fileleri havalandıramıyor. /yeni şafak