Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'lı terörist Sezer Arslan'ın Muş'taki mezarı başına Türk Bayrağı diken babası Mehmet Arslan, terör olaylarına tepki gösterdi. Kürtçe 'Edi bese' (yeter artık) diyen 15 çocuk babası Mehmet Arslan "Benim evladım öldü başkasınınki ölmesin" dedi.

Güvenlik güçleri tarafından 3 Kasım 2011'de Kazan Vadisi'nde düzenlenen operasyonda aralarında Muşlu Sezer Aslan'ın da bulunduğu 24 terörist ölü ele geçirildi. Aslan'ın cenazesinin teslim edilmesi ardından Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı İçboğaz Köyü'nde oturan baba evininin önüne kurulan taziye çadırı ile mezarına aile Türk bayrağı astı.

KÖYLÜLER ASTSUBAYIN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İçboğaz köylüleri ve Mehmet Arslan, Muş'un Varto İlçesi'nde 23 Mayıs günü evine giden astsubay Erdinç Aydın'ın, PKK'lı teröristler tarafından kurulan pusuda şehit edilmesine tepki gösterdi.

Oğlu Sezen Arslan'ın kandırılarak PKK'ya katıldığını ve böylece hayatının söndüğünü söyleyen Mehmet Arslan, "Evladım öldü başkasının ki ölmesin. Çocuklarımızı kandırarak dağa çıkarıyorlar. Hepsi para ile satılıyor. Edi bese (Yeter artık). Allah, kimseye evlat acısı yaşatmasın. Çok zor günler yaşadık. Oğlum PKK saflarına nasıl karıştı hala anlamış değilim" diye konuştu.

İçboğaz Köyü Muhtarı Mahmut Arat da 35 yıldan bu yana terör olaylarının devam etitğini hatırlatarak, "Bu doğru bir yol değil. Artık bitsin bu olaylar" dedi. (DHA)