Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya gelen ve kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Elvan Abeylegesse, Etiyopya'da okula gittiği dönemde arkadaşlarıyla sık sık futbol oynadığını kaydederek, ''Futbol oynarken atletizm yeteneğim keşfedildi. Beni izleyen öğretmenim, 'Sen neden koşucu olmuyorsun' diyerek atletizme yöneltti. Bu da benim koşuculuktaki ilk adımım oldu'' dedi.

Pekin Olimpiyatları'nda 5 ile 10 bin metre yarışlarında gümüş madalyalar kazanarak Türkiye'ye ilkleri yaşatan Elvan, olimpiyatlarda yarışmanın çok heyecan verici olduğunu dile getirirken, yine Etiyopyalı atletlerle rekabet içine girmesi konusunda da ''Etiyopyalı atletlerle beraber koşuyorum, ama ben Türkiye adına başarı arıyorum. Onlar da bu durumu kabul ettiler. Herkes profesyonel'' ifadelerini kullandı.

-''MARATON KOŞMAK İSTİYORUM''-

Milli atlet, önemli başarılara imza attığı 5 ve 10 bin metre kategorilerinin yanı sıra, gelecekte maraton da koşmak istediğini söyledi.

Atletizmin 35-40 yaşına kadar yapılabilecek bir spor dalı olduğunu anlatan Elvan, ''Ben de 2010 yılından itibaren maraton koşmaya başlamak istiyorum'' diye konuştu.

Türkiye'de 1999 yılından beri yaşadığını ve çok güzel Türkçe konuştuğunun ifade edilmesi üzerine Elvan, ''Türkçe'yi 6 ayda kendi kendime öğrendim. Hiçbir dil eğitimi almadım'' dedi.

Atletizm konusunda Türkiye ile Etiyopya arasındaki farkların sorulması üzerine de milli sporcu, ''Etiyopya'da atletizm çok seviliyor. Türkiye'de ise futbol en popüler spor dalı. Orada genç yaşta atletizme yönlendirme çok fazla var. Bu konularda iki ülke arasında farklılıklar var'' şeklinde konuştu.

-HEDİYE BAYRAĞI YARIŞLARA GÖTÜRECEK-

Soru cevap bölümünün ardından öğrenciler tarafından Elvan Abeylegesse'ye çiçek, kupa ve bir Türk bayrağı hediye edilirken, Elvan bayrağı çok beğendi.

Pekin Olimpiyatları'nda ikincilik sevincini yaşamak için Türk bayrağı bulamaması krize neden olan Elvan, hediye edilen saten kumaştan Türk bayrağını çok beğendiğini vurgulayarak, yanında yarışlara götüreceğini söyledi.