Polisin maç öncesi ve sonrasında gerekli önlemleri almadığını iddia eden Yeşilyurt, Aydınspor yönetimi ve taraftarı olarak daha maçtan önce sorunlar yaşamaya başladıkları belirtti.
Nazilli Belediyespor maçı öncesinde yetkililere maçı izleyecek olan Aydınspor yöneticilerinin isimlerini önceden ilettiklerini açıklayan Başkan Naci Yeşilyurt, bazı klüp yöneticilerinin protokol tribününe alınmadıklarını söyledi. Bu yöneticilerin para ödeyerek maçı başka bir yerde izlediklerinin altını çizen Yeşilyurt, “Daha sahaya girmeden sorunlar yaşamaya başladık. Bizim güvenliğimizi sağlamakla görevli olan polisler bize park yeri dahi göstermediler. Aydınspor grubunun en güçlü takımıdır. Yenmemiz gereken bir maçı kaybettik. Ama yenilmekten ziyade Nazilli Belediyespor taraftarlarının ettiği sinkaflı küfürler ve maçtan sonra çıkardıkları olaylar bizi üzdü. Çıkan olaylarda bir yöneticimiz polisin coplarından nasibini aldı. Yöneticimizin darp edilmesinden çok bu polis arkadaşımızın "Biz Nazillliyiz" demesi düşündürücü bir olaydır. Ayrıca maç sonunda taraftarlarımızı taşıyan otobüsler polisler tarafından ellerindeki taşlarla otobüsleri bekleyen öfkeli taraftarların olduğu yollardan geçirilmiş ve 5 otobüsümüzün camları kırılmıştı. Oysaki bu otobüslerin durdurulması ve önlemlerin alınmasının ardından yola çıkarılması gerekirdi” dedi.
Yaşanan olayların sorumlularının polis tarafından tespt edilebileceğine değinen Yeşilyurt, “Nazilli Belediyespor yönetimi küfürlü tezahuratları önleyebilmek için büyük gayret gösterdi. Ancak taraftarlar onlara da küfür ederek, hareketlerini sürdürdü. Yönetimin taraftar gurubu üzerinde söz sahibi olamadığı açıkça görüldü. Bu konuda emniyet ve yetkililerin gerekli önlemler alması ve taraftar grubunu eğitimden geçirmesi gerekiyor. Aydın"da oynanan maçlarda polisimizin aldığı geniş güvenlik önlemleri sayesinde her hangi bir olay yaşamıyor. Aynı önlemlerin Nazilli"de de alınmasını beklerdik. Aydınspor il takımıdır. Nazilli"de bu ağacın bir gövdesidir. Bunun farklı bir şekilde algılanması yanlıştır. Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu sorun daha da büyür ve tüm spor müsabakalarında istenmeyen sonuçlar oraya çıkabilir” diye konuştu.
Bilindiği gibi; Nazilli Belediyespor'un 1-0 galibiyetiyle sona eren karşılaşmanın ardından Aydınspor taraftarının taşkınlıkları nedeniyle olaylar çıkmıştı. Statta zaman zaman polisle kavga eden taraftarlar, maçın ardından yol güzergahında da taşkınlıklarını sürdürmüştü. Yaşanan olaylarda bir taraftar yaralanmış ve çok sayıda otobüs ile bir polis otosunun camları kırılmıştı.