Pazar günü Mercin Köyü'ndeki çiftin evine Songül Solak'ın kardeşi 17 yaşındaki R.K. geldi. Kahvaltı sırasında Solak, Ceyhan'dan gelirken nüfus cüzdanını ve yeşil kartını dolmuşta unuttuğunu söyleyerek, "Bugün nüfus cüzdanımı ve yeşil kartımı çıkartmaya gidemeyeceğim" dedi.
Bu duruma sinirlenen kardeşi R.K, "Sen nasıl insansın nasıl dolmuşta nüfus cüzdanını ve yeşil kartını unutursan, sen sevdalı mısın?" diyerek ablasına küfretti. Bunun üzerine ablası R.K'ye sofrada bulunan tabağı fırlattı. Kardeşi de ablasına tokat attı. Ali Solak, araya girerek kaynını evden uzaklaştırıp kavgayı önledi. Ancak Ali Solak çobanlık yaptığı için bir süre sonra evden ayrılıp hayvanları otlatmaya gitti. Ali Solak evden gittikten sonra kayın R.K. yeniden eve gelerek ablasına tarlaya götürme bahanesiyle evden çıkartı. Köyün dışına bir tarlaya geldiğinde ise "Sen bana nasıl tabak fırlatırsın?" diyerek av tüfeğiyle ablasının bacaklarına ateş edip olay yerinden kaçtı.
Hayvan otlatan eniştesinin yanına giden R.K, "Eşini vurdum tarlada yatıyor git onu al" dedikten sonra jandarmaya giderek teslim oldu. Ali Solak hemen eşini yanına gitti ancak eşi çok kan kaybetmişti. Yanına araç olmadığı için hemen ambulansa haber verdi. Ambulans olay yerine gelip yaralıya Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürdü. Kan kaybeden kadın buradan da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Songül Solak, çok kan kaybettiği için 3 gün yattığı hastanede bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Solak'ın cenazesi bugün otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Solak'ın eşi Ali Solak burada eşinin kaynı tarafından bir hiç yüzüne öldürüldüğünü belirterek, "Eşimle severek evlenmiştik. Bu evlilikten 5 tane çocuğumuz oldu. Bir çocuğum henüz 3 aylıktı. 5 çocuğumda öksüz kaldı. Şimdi onlara annem bakıyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
 
Kadının cenazesi otopsi yapıldıktan sonra morgdan alınarak toprağa verilmek üzere Mercin Köyüne götürüldü.