Diyarbakır"da kendilerini polis olarak tanıtarak 8 kişiyi kaçırıp sorguladıktan sonra işkence ederek öldürdükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında Susurluk"un kilit adamı olan “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım"ın da bulunduğu, 8 sanıklı “JİTEM dosyası” 2 yıldan beri 3 mahkeme arasında gidip geliyor.
Son olarak “Ağır Ceza Mahkemesi yetkilidir” kararından sonra dosya, bu kez de “Özel yetkili ağır ceza mahkemesi mi, yoksa normal ağır ceza mı yetkili?” sorusuyla tekrar Ankara"daki uyuşmazlık mahkemesine gönderildi.
Diyarbakır"da 1992-94 yılları arasında kapatılan HEP"in Muş İl Örgütü üyesi Harbi Arman ile Servet Aslan, Şahabettin Latifeci, Ahmet Ceylan, Abdulkadir Çelikbilek, Mehmet Sıddık Etyemez, Lokman ve Zana Zuğurli adlı kardeşler kaçırılarak sorguladıktan sonra işkence ederek öldürüldü.

Dosya gitti, dosya geldi
Cinayetlerin talimatını vermekle suçlanan Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanı emekli Binbaşı Abdulkerim Kırca, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım, PKK itirafçıları Fethi Çetin, Kemal Emlük, eşi Saniye Emlük, Muhsin Gül, OYAK üyesi ve Musa Anter cinayeti zanlısı Abdulkadir Aygan, uzman Çavuş Uğur Yüksel ile ilgili dava önce Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi"nde ele alındı.
Dosya, sanıkların suç tarihinde asker kişiler olması nedeniyle 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi"ne gönderildi. Bir yıl yargılama yapan Askeri Mahkeme daha sonra “görevsizlik” kararı verip dosyayı tekrar 2. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderdi.
Dosya, yargılama yetkisinin hangi mahkemede olduğunun belirlenmesi için Ankara"daki uyuşmazlık mahkemesine gönderildi. Uyuşmazlık mahkemesi, yetkinin Ağır Ceza Mahkemesi"nde olduğuna karar verip dosyayı 2. Ağır Ceza Mahkemesi"ne iade etti.
2. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı bu kezde olayın çete suçu olduğu gerekçesiyle, DGM"lerin yerine kurulan özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderdi.
Özel yetkili mahkeme de dosyayı tekrar Ankara uyuşmazlık mahkemesine gönderdi.
Milliyet