Susturuculu silahla yapılan saldırı sonrası olay yerinde 12 boş kovan bulundu
 
Muhalif Çeçen liderlere yönelik silahlı saldırılara bir yenisi daha eklendi. 2009 yılında Zeytinburnu'nda öldürülen Çeçen lider Ali Osaev'in yerine geçen 33 yaşındaki Berg Khazh Musaevi ile birlikte 2 kişi düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Yurtdışında yaşayan en önemli muhalif Çeçen komutan olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Berg Khazh Musaevi cinayetini iktidardaki Ramazan Kadirov'un adamları tarafından işlenmiş olabileceği iddia edildi.
 
Kafkasya'daki direniş hareketinin başında bulunan Dokko Ömerov'un adamları olduğu öne sürülen 3 kişi, düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Olay yerinde 12 adet 9 mm çapında boş kovan bulundu. Olayda kullanılan silahın susturucu takılı olduğu belirtildi.
 
SUSTURUCULU SİLAH
 
Zeytinburnu Seyit Nizam Mahallesi Mevlana Caddesi'ndeki olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaalara göre, Mevlana Caddesi'ndeki 39/A numaralı binadaki bir daireye 3 ay önce taşınan 33 yaşındaki Berg Khazh Musaevi, Rüstem Altemirol (23), Zavrbek Amriev (26), evi tuttukları kişiye de "Çeçenistan'da işlerimiz bozuldu. Burada tekstil işi yapmaya geldik" dediler. Türkiye'deki Çeçenlerin lideri olduğu belirtilen Berg Khazh Musaevi, dün korumaları Rüstem Altemirol (23) ve Zavrbek Amriev ile birlikte evinden çıkıp 34 BR 6314 plakalı aracına yöneldiği sırada, siyah renkli lüks bir araçtan inen bir kişi, susturucu takılı silahla kurşun yağdırdı. Toplam 9 kurşunla başlarından vurulan Musaevi, Altemirol ve Amriev hayatını kaybetti.
 
SALDIRGANLAR İKİ KİŞİ
 
İki kişi olduğu iddia edilen saldırganlar siyah renkli otomobil ile hızla kaçtı. Olayda kullanılan Ford Mondeo marka otomobil Bakırköy'de terk edilmiş olarak bulundu. Polisin saldırının Çeçen Albay Gazhi Edilsutanov ve İslam Canibekov cinayetleriyle benzerlik taşıdığı soruşturmanın bu yönde sürdürdüğü öğrenildi. Çeçen mültecilere yaptığı yardımlarla tanınan İnsani Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Başkanı Murat Özer ise "Bugün gerçekleştirilen bu cinayetlerin İstanbul'da daha önce Rus istihbaratı tarafından işlenen karanlık cinayetler serisinin devamı olduğu açıktır" dedi.