İstanbul'da, “İslami Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı' 1 Ekim'de açılıyor. Fuarı düzenleyen Demos Fuarcılık Organizasyon firmasının Genel Müdürü Hüseyin Arslan, dünyanın ilk İslami moda fuarının İstanbul'da düzenleneceğini ifade ederek tekstil sektörünün krizden tesettür fuarıyla çıkacağını savundu.
İstanbul Fuar Merkezi'nde 1 Ekim'de açılacak fuarın, 4 Ekim'e kadar devam edeceğini kaydeden Arslan, fuarda, 2010 İslami moda trendlerinin sergileneceğini belirtti.

DEFİLELER DE DÜZENLENECEK

Katılımcı firmalar ve modacıların yeni sezon kreasyonlarını, standların yanısıra defileler ile de tanıtma imkanı bulacaklarını ifade eden Arslan, tasarımcılar ve firmaların 2010 şal, eşarp, pardösü ve manto tasarımlarıyla yarışmalara katılabileceklerini belirtti. Tesettür fuarının, ülkenin tekstil ihracatına yeni bir açılım getirmesini beklediklerini anlatan Arslan, fuarın, yurt dışı tanıtım çalışmalarıyla 3 bin yabancı profesyonel ziyaretçiyi ve yurt içi tanıtım çalışmalarıyla da 12 bin yerli ziyaretçiyi ağırlayacağını kaydetti.

Arslan, tesettür kıyafetlerinin yanısıra konsepte uygun olan pantolondan gelinliğe, gece kıyafetlerine ve çocuk kıyafetlerine kadar her türlü ürünün sergileneceği fuara, İran, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Libya, Fas, Türk Cumhuriyetleri, Lübnan, Mısır, Ürdün, Malezya, Hong-Kong, Endonezya, ABD, Fransa, Kanada ve Almanya'nın yer aldığı 30'dan fazla ülkenin katılacağını bildirdi./yeni şafak