Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin"de katıldı. Şubat ayı gündeminde ise Gündemin en önemli maddesi Yeşil Kuşak Projesiyle ilgili Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin Meclis Üyelerine bilgiler verdi.
Başkan Çetin, projeyle ilgili olarak şunları söyledi; “Maliye Bakanlığı Mal Müdürlüklerine gönderdiği yazıda atıl arazilerin değerlendirilmesini ve Ekonomiye kazandırılmasını istiyor. Biz de bu anlamda Didim Kaymakamlığı, Didim Mal Müdürlüğü, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası olarak “Yeşil Kuşak Projesi” adı altında bir proje hazırladık. Bu projemiz 42 Bin dönüm atıl durumdaki araziyi kapsıyor. Zaten bu projeyi de bakanlık istiyor. Biz buraların Didim"li çiftçilere verilmesi ve Zeytincilik ve bunun yan sanayisinin gelişmesi için hazırladığımız bir proje… Proje kapsamında ilçemizde var olan zeytin sayısının 1 milyondan 2,5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca Zeytincilik ve yan sanayisinin dışında hayvancılık da burada yer alıyor. Şu an yaptığımız bu proje makro düzeyde… Tüm çiftçiler bundan yararlanabiliyor. Bunda bir sınırlama yok ama projeyi sunacağız. Hazırladığımız bu proje komisyonca değerlendirilecek. Biz Mal Müdürlüğüne başvuruda bulunduk. Bunun dışında küçük çapta 1-2 başvuru da yapıldı. Bu konuyla ilgili meclis üyelerine bilgiler verdik. Önümüzdeki süreçte Üniversitemizle de yapacağımız toplantıda bu konu ele alınacak”
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin projenin kayıt dışı üretimi önleyeceğini ve toprağın verimli şekilde işlenmesini sağlayacağını söylerken “Bu proje ile istihdam sağlanacak. Sürdürülebilir tarım yapılacak, pazarlama ve rekabet ortamı yaratılacak, ilçe ve ülke ekonomisinde katkı sağlayacak ve ilçemizin gelişimine katkı sunacak” diye konuştu. -iha