10 yıldır 'sır' olan 'Yeşil' küçük oğlunun Gölbaşı'nda yapılan düğününde de görülmedi. Küçük oğlunun en mutlu gününde yer almaması Mahmut Yıldırım'ın öldüğü yönündeki iddiaları güçlendirdi

'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın küçük oğlu Nevzat Yıldırım dün akşam Ankara'da yapılan sade bir düğünle dünyaevine girdi. Basından sadece Yeni Şafak'ın yer aldığı düğünde, gözler yaşayıp yaşamadığı 10 yıldır "sır" haline gelen Mahmut Yıldırım'ı ararken, Yıldırım'ın düğünde yer almadığı görüldü.
Düğüne ev sahipliğini babasının hayatını geçtiğimiz günlerde kitaplaştıran, 'Yeşil'in büyük oğlu Murat Yıldırım yaparken, amca Bahattin Yıldırım da masaları gezerek misafirlerle tek tek ilgilendi. Gölbaşı Club S'Park tesislerinde gerçekleşen yaklaşık bin kişinin katıldığı yemekli düğün törenine siyasilerden ve kamu çalışanlarından kimsenin katılmadığı görüldü. Düğünde evlenen Nevzat-Ayşe Yıldırım çiftinin görüntülerinin alınmaması için salonda fotoğraf çekimine izin verilmedi.

ZAKİR SELVİ'DEN ÇİÇEK

Düğüne gönderilen bol miktarda aşiret çelenkleri dikkat çekti. Gönderilen çiçekler arasında Solhan aşireti, Mir Madencilik, Zakir Selvi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar'ın isimleri dikkat çekti. Çiçek gönderenlerden Zakir Selvi'nin Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olduğu da iddia edilmişti.

GEREKİRSE ON YIL ODADA KALIR

Mahmut Yıldırım oğlunun düğününde görülmezken, oğlu Murat Yıldırım geçtiğimiz günlerde yazdığı kitapta babasının ölüp ölmediği hakkında bilgisi olmadığını belirterek, “Yeşil, yaşıyorsa ve gelmemesi gerekiyorsa, onu on yıl bir odaya koyun, on yıl odadan çıkmadan orada hayatını devam ettirir” demişti.

DÜĞÜN SIR GİBİ SAKLANDI

Düğüne sadece aile yakınlarının davet edildiği ve törenin medyadan özellikle saklandığı belirtildi. Dün akşam yapılan düğün töreninde evlenen Nevzat Yıldırım'ın PKK'nın ölüm listelerinde yer aldığı ağabeyinin yazdığı kitapta anlatılıyordu. PKK'nın ödüreceği bilgisinin üzerine Nevzat Yıldırım'ın Kıbrıs'ta devam ettiği üniversiteyi yarım bıraktığı anlatılıyor.

Hayatı film oluyor

Babası Mahmut Yıldırım'ın hayatını, yazdığı kitapta anlatan Murat Yıldırım bu defa da Yeşil'in filmini çekmek için harekete geçti. Murat Yıldırım'la birlikte 'Yeşil' adlı kitabı kaleme alan Cemalettin Emeç, teklifler üzerine kitabın filmini çekmeye karar verdiklerini Yeni Şafak'a açıkladı. Emeç, "Filmi bu işin duayeni Osman Sınav'ın çekmesi için onunla önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz" dedi. Emeç, “Yeşil rolünü Selçuk Yöntem'in eşini de Hülya Koçyiğit'in oynaması düşüncemiz var” diye konuştu. - akşam