Yaşam kalitenizi artırmak için yapmanız gereken şey gayet basit: Günde iki fincan yeşil çay için!


Seven çok seviyor, sevmeyen ise “asla içmem” diyor. Eğer ikinci gruba dahilseniz, bir kez daha deneyin. Hayat kalitenizi artırmak için yeşil çayla barışmanız gerekiyor. 

Yeşil Çay’ın faydalarının saymakla bitmediğini belirten Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, "Her gün 2-3 fincan yeşil çay tüketmek bedeninizi birçok sağlık sorununa karşı koruyor” diyor. Bir kağıda“günde 2-3 fincan yeşil çay içmelisin” yazın ve buzdolabına yapıştırın. Bu sayede Yeşil çay içmeyi unutmayacak ve kendinize bir iyilik yapmış olacaksınız. 

Güne enerjik ve mutlu başlamak için çok basit ve keyifli bir tercih. İçerisindeki kafein türevleri sayesinde yüksek enerji sağlıyor.

Yeşil çay, çok güçlü antioksidan içeriği ile kansere karşı doğadan bir armağan olma özelliği taşıyor. Her gün düzenli tüketilen 4-6 fincan yeşil çay mide, kolon, meme ve sindirim sistemi kanseri riskini azaltıyor. 

Kolesterol için de oldukça faydalı. Daha sağlıklı atan bir kalp için mutlaka tüketilmesi öneriliyor.

İçeriğindeki antioksidan, damar kalitesinin artmasına destek veriyor. Günde 3-4 fincan yeşil çay, bacaklardaki varis problemini hafifletmeye yardımcı oluyor.

İnsülin salınımının dengelenmesine destek olan yeşil çay, diyabete karşı gardımızı almamızı sağlıyor. Beklenmedik anda gelen açlık sinyaline karşı bir fincan yeşil çay tüketilmesi öneriliyor.

Her mevsimde günde 2 fincan yeşil çay tüketerek bağışıklığı yüksek tutmak mümkün. Böylelikle mevsim geçişlerindeki sağlık risklerine karşı vücut dirençli hale geliyor.

Egzersizden önce ve diyetlere destek olarak tüketildiğinde yağ yakımını hızlandırıyor ve kilo korumaya yardımcı oluyor.