THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, 1952 yılında kurumun bu güne kadar havacılığa Türk insan gücü olduğunu, 2012 yılında faaliyete başlayaıp 2014 yılında kurumun üreteceği ilk uçakları Türk Bayraklarıyla semalarda görüleceğini vurguladı.
 
Yıldırım, kendilerine göre dünyada yanlızca 3 ülkenin uçak imal edebildiklerini ancak Türkiye'nin dördüncü ülke olması gerektiğini ifade ederk şöyle konuştu: "THK, 1952 yılına kadar uçak ve motor üretmiş olup, 1952'de bu faaliyetini sonlandırmıştır.
 
2012'de tekrar bu faaliyete başlayacak olup, 2014'ten itibaren kurumumuzun üreteceği ilk uçakları Türk bayraklarıyla semalarımızda göreceğiz.
 
Bu uçakların tasarımını THK mühendisleri yapacaktır. Takiben uçakların üretimiyle ilgili olarak Türk sanayisi ve havacılık sektörüyle işbirliği yaparak Türk sanayicilerinden temin ederek uçakların üretimini gerçekleştireceğiz. 
 
Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Kurumumuzun üniversitesinin tasarladığı ve projesini yönettiği, Türkiye'nin, kurumumuz ve Türk sanayisinin birlikte ürettiği uçaklar 2014 yılında Türk semalarında uçmaya başlayacaktır.
 
2012'de bunun tasarım ve imalatı çalışmalarına başlanacak, 2014'te tasarladığımız uçağı uçurmayı planlıyoruz. Dünyada bize göre gerçek uçak üreticisi üç ülke var ve biz dördüncü ülke olmak istiyoruz.
 
HEDEF 2023
 
THK'nın 2023 vizyon projeleri arasında üretimi tamamen türk olan uza yemisi olacağını ifade eden Yıldırım şunları kaydetti: "Bir hedefimiz daha var. 2023 yılında THK tarafından üretilecekuzaygemisiyle ülkemizden uzaya gideceğiz. 'Gelin hep beraber uzayda yeni birTürkiyeyaratalım' diyoruz.
 
Bunu yaratmak için de her türlü imkan ve kabiliyete sahibiz. Yeter ki bu projeye başlayalım ve projenin yürümesi için elimizden gelen her türlü plan ve programı yapalım. 2023'ten önce bunu tamamlayarak test uçuşlarına başlamak istiyoruz.
 
Havacılığı yaygınlaştırmak sadece üniversiteyle olmaz. Bu arada havacılık eğitim merkezlerinin kurulmasına ihtiyaç var. Önümüzdeki 25 yılda 81 ilimizde eğitim merkezleri kurarak gençlerimize paraşüt, planör, model uçak, yamaç paraşütü gibi eğitimler vererek onların iyi birer havacı olarak yetişmesini sağlayacağız. 
 
Üniversitemizin gelişmesinin paralelinde de il ve ilçelerimizde Havacılık Meslek Yüksekokulları kurmayı planlıyoruz. Bunlardan biri de Kütahya'da olacak. Kütahya'da 5 yıl içerisinde başlangıçta bir eğitim merkezi ve Havacılık Meslek Yüksekokulu kurmayı, daha sonra fakülteyi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz."
 
"EN UZUN YANGIN 3 GÜN SÜRDÜ"
 
Yaz aylarında sık sık karşılaşılan orman yangınları ile mücadelede az zamanda çok mesafe kat ettiklerinin altını çizen Yıldırım, çıkan yangınlara yapılan müdahalelerle en büyük yangının yanlızça 3 gün sürdüğünü ifade ederek, "THK, 1985 yılından bu yana orman yangınlarıyla mücadele ederek ormanlarımızın korunmasına katkı sağlamaya çalışmıştır. Bu yıl orman yangınlarıyla mücadele eden büyük uçak sayımızı 7'ye çıkardık. 
 
Bunun yanında 12 küçük uçağımızla Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarına katıldık. Bu yıl en uzun sürenorman yangını3 gündür. 3 günden fazla süren orman yangını olmadı. Ülkemizin güney bölgesinde ve Avrupa'da orman yangınlarını söndürme konusunda en başarlıı kurum, bizim kurumumuzdur. 
 
Tabi ki bu başarıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün çok büyük katkısı ve etkisi var. Birlikte iyi bir planlama yaparak hem geçen yıl hem bu yıl orman yangınlarını söndürmede başarılar elde ettik" dedi.
 
THK'nın elinde olan fazla uçkalarla İtalya'daki Orman yangınlarını söndürme ihalesine girerek kazandıklarını, Avrupa Birliğine (AB) ise THK olarak girdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: "THK, bu yıl elinde bulunan fazla uçaklarla İtalya'daki orman yangınlarını söndürme ihalesine girerek kazandı. 
 
Avrupa Birliği'ne THK girmiş oldu. Orada bütün yaz boyunca orman yangınlarıyla mücadele ettik. Bütün ülkeler için önemli olan güney ve Akdeniz bölgesinde hem ülkemizi temsil ettik hem de kurumumuza yeni kaynaklar yarattık.
 
Geçen 40 bin, bu yıl ise bu güne kadar 305 bin gence eğitim verdik. Halkımızın yaptığı yardımlar doğru adreslere gidiyor. Gençlerimize eğitimler veriliyor, ihtiyaçları karşılanıyor. Ülkemizin havacılık sektörüne büyük hizmet veren Türk Hava Yollarına (THY) yetişmiş pilotlar kazandırıyoruz. 
 
Pilot yetiştirme faaliyetlerimize devam ediyoruz.Halkımıza diyoruz ki, bizi izlemeye bize destek vermeye devam etsinler, THK'daki güzellikler artarak devam edecektir."