Kuşadası'na 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek gelen yerli tatilcilerin yanı sıra, başta izmir olmak üzere çevre illerden günübirlik gezmeye gelen yerli turistlerin akınına uğradı.
Kuşadası Sahil Bulvarı'nda ve çarşı merkezinde gezip alışveriş yapan yerli turitlerle Kuşadası Ege Ports limanına gelen gemilerden inen turistler, Kuşadası'nda yaz aylarını aratmayacak yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.
Kuşadası'na 15 kilometre uzaklıktaki Efes ve Meyremana ören yerleri de yoğunluk yaşarken, Selçuk müze yetkilileri, Efes ve Meyrem Ana'nın ilk kez bu kadar fazla sayıda yerli turist tarafından gezildiğini belirttiler.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, yerli turistlerin bölgedeki otellerde doluluk oranını yüzde 90'lara taşıdığını belirterek, ''İlçemizin bayramda bu denli yerli turist akınına uğraması oldukça sevindirici. Başta Kuşadası esnafı olmak üzere, tüm ticarethaneler, kafeler restoranlar hemen hemen herkes bayramda oluşan bu yoğun ilgiden memnun. Sahil bulvarında bulunan kafe ve restoranlarda neredeyse yer bulmak mümkün değil'' dedi.