Sanayi Bakanı Ergün, yerli otomobil üretimi konusunda olumlu gelişmeler olduğunu, yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

İflas başvurusu yapan İsveçli otomotiv devi Saab'ın 'Bizi alın' diyerek Türkiye'ye çağrıda bulunmasının yankısı sürerken, yerli otoyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimi konusunda olumlu gelişmeler olduğunu, yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Saab ile Türk şirketlerin almak için görüşmeler yaptığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Ergün, "Türkiye'den de bazı kişilerin ilgileniyor olması normal. Hükümet olarak almamız gibi bir olay söz konusu değil. Almak isteyen şirketlerimizin bunu iyi incelemesi gerekli. Borçlarını ve teknoloji transferi konusunu... Buzdağının görünen ve görünmeyen yüzünün iyi incelenmesi gerekli" dedi.

Ergün ayrıca, Saab'ın otomobil üretimindeki tanınırlığından çok iflası istenen bir şirket olarak tanınmaya başlandığına dikkat çekti.

Ergün, Fransa Ulusal Meclisi'nde oylamaya sunulacak ve Ermeni soykırımı iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda, bunun Türkiye'de toplumun tüketim eğilimlerinde etkisi olacağını söyledi.