Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, 1925 yılında kurulan kurumun bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle havacılığı Türk insanının işi haline getirdiğini bildirdi. Sahip oldukları eğitim merkezlerinde paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi çok önemli eğitimlerin Türk gençliğine ücretsiz verildiğini, gençlerin bu eğitimlerden çok iyi bir şekilde yararlanarak kendilerini yetiştirdiğini belirten Yıldırım, geçen yıl 40 bin, bu yıl ise şimdiye kadar 305 bin genci eğittiklerini anlattı. Yıldırım, 3 Mart 2011'de kurulan THK Havacılık ve Uzay Üniversitesinin, Türkiye'ye havacılığa gönül verenlere ve Türk halkına hayırlı olmasını diledi. 
 
Üniversitenin, Türk eğitiminde çok önemli bir eksik ve boşluğu dolduracağına işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: 
 
“Havacılık sanayisi ve sektörü geçen asırda çok büyük gelişmeler göstermiştir. Bu asırda da gelişmesine devam etmektedir. Türk insanının bu sahada yerini alması gerekiyor. THK, üniversitesiyle havacılığı Türk insanının işi yapmak için bu işe girmiştir. Üniversitemiz dünyada havacılık ve uzay konusunda eğitim veren 37'nci üniversite olarak kurulmuştur. Havacılık sektörü ve sanayisinin ihtiyacı olan mühendisleri, pilotları, bakım personelini, kule ve radar operatörlerini, meydan işletmecilerini yetiştirecek çok önemli bir üniversitedir. Öğrencilerimiz eğitimlerinin iki yılını ABD'de geçirecektir. Mezuniyetlerinde hem THK hem ABD'deki üniversitenin diplomalarını alacaklardır. Üniversitemizden mezun olacak gençlerin hepsi kesinlikle iş bulacak olup, dünyanın neresinde bir uçak üretiliyor, neresinde bir hava aracının bakımı yapılıyorsa bu merkezlerde çalışabileceklerdir. Özellikle ilk mezunlarımız, kurumumuzun uçak fabrikası ve bakım merkezlerinde çalışacaktır.” 
 
“ÜRETECEĞİMİZ UZAY GEMİSİYLE 2023'TE UZAYA GİDECEĞİZ”
Yıldırım, THK tarafından 1952 yılına kadar uçak ve uçak motoru üretildiğini ve o yıl bu faaliyetlerin durdurulduğunu hatırlattı. Uçak tasarımı ve üretim faaliyetlerine gelecek yıl tekrar başlayacaklarını ifade eden Yıldırım, “Üniversitemizin tasarlayacağı ve projesini yöneteceği, kurumumuz ve Türk sanayisinin birlikte üreteceği uçaklar, 2014 yılında Türk semalarında uçmaya başlayacak” dedi. 
 
Yıldırım, “Gelin hep beraber uzayda yeni bir Türkiye yaratalım” sloganıyla bir hedef daha belirlediklerini anlatarak, 2023'te THK tarafından üretilecek uzay gemisiyle Türkiye'den uzaya gidilmesinin planlandığını dile getirdi. Bunu yapmak için her türlü imkan ve kabiliyete sahip olunduğuna dikkati çeken Yıldırım, 2023'ten önce uzay gemisini üretip test uçuşlarına başlamak istediklerini ifade etti. 
 
Havacılığı yaygınlaştırmanın sadece üniversiteyle olmayacağını söyleyen Yıldırım, gelecek 25 yılda 81 ilde eğitim merkezleri kurarak gençlere paraşüt, planör, model uçak, yamaç paraşütü gibi eğitimleri vermeyi, üniversitenin gelişmesinin paralelinde de il merkezleri ve ilçelerde havacılık meslek yüksekokulları kurmayı planladıklarını bildirdi. 
 
ORMAN YANGINLARININ SÖNDÜRÜLMESİNE DESTEK
Yıldırım, kurumun, orman yangınlarının söndürülmesinde de önemli bir işlevi bulunduğunu belirtti. 1985'ten bu yana orman yangınlarıyla mücadele ederek ormanların korunmasına katkı sağlamaya çalıştıkları bilgisini veren Yıldırım, şunları kaydetti: 
 
“Bu yıl orman yangınlarıyla mücadele eden büyük uçak sayımızı 7'ye çıkardık. Bunun yanında 12 küçük uçağımızla Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarına katıldık. Bu yıl en uzun süren orman yangını 3 gündür. 3 günden fazla süren orman yangını olmadı. Ülkemizin güney bölgesinde ve Avrupa'da orman yangınlarını söndürme konusunda en başarılı kurum, bizim kurumumuzdur. Tabii ki bu başarıda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün çok büyük katkısı ve etkisi var. Birlikte iyi bir planlama yaparak, hem geçen yıl hem bu yıl orman yangınlarını söndürmede başarılar elde ettik. 
 
THK, bu yıl elinde bulunan fazla uçaklarla İtalya'daki orman yangınlarını söndürme ihalesine girerek kazandı. Avrupa Birliği'ne THK girmiş oldu. Orada bütün yaz boyunca orman yangınlarıyla mücadele ettik. Bütün ülkeler için önemli olan güney ve Akdeniz bölgesinde hem ülkemizi temsil ettik hem de kurumumuza yeni kaynaklar yarattık.” (AA)