Ürünlerin yüksek kalitede üretmesi gerektiğine işaret eden Mehmet Özdemir, Türk Malının aranan bir marka olması, üretilen mal ve hizmetlerin iç ve dış piyasalarda kendine yer bulabilmelinin önemine işaret ederek, “Ülkemizde işsizliğin, yoksulluğun önlenmesinin yolu, çevreyi, eko-Sistemi dikkate alan sürdürülebilir bir ekonomik sistemden, sağlıklı ve yüksek kaliteli üretimden, toprağı, suyu, israf etmeden, kirletmeden, bozmadan, kullanmayı, değişen iklim koşulları altında yaşamayı, tarım yapmayı, su kullanmayı öğrenmekten geçer.

Sağlıklı üretim, sağlıklı beslenmeyi, sağlıklı bir toplumu oluşturur. Temel dayanağımız; topraklarımız, su, hava, orman varlıklarımız, meralarımız, gerekli, yeterli, kaliteli ve sürdürülebilir beslenme için mutlaka korunmalıdır” dedi.

Ekonomik hayatta dış alımların dış satımdan çok fazla olduğunu ve yabancı markaya ilginin her geçen yıl biraz daha arttığını savunan Özdemir, “Ülkemizde üretilen en temel maddelerin bile dışarıdan ithal edildiği, üreticilerimizin üretim yapamaz hale geldiği, ülkemiz gıda güvenliğinin tehlikeye girdiği, iş yeri ve işletmelerin kapanarak işsizliğin, bireyler üzerindeki ekonomik ve sosyal sorunların hızla arttığı bir zaman diliminde bulunuyoruz. Bu ekonomik dar boğazı aşmanın yolu; Tutumlu olmak, yerli malı kullanmak, hayatta kalabilmek, yeterli ve temel ihtiyaçları karşılamak için yeteri kadar harcamaktan geçer. Sanayi tesislerimiz, fabrikalarımız, tarım işletmelerimiz, topraklarımız, sularımız, doğal kaynaklarımız ve madenlerimiz milli imkanlarımızla işletilmeli ve değerlendirilmeli, yabancılaşması önlenmelidir. Ülkemiz yabancı üreticilerin pazarı olmaktan çıkartılmalı, yerli üretimi önleyici ülkemiz aleyhine işleyen uygulamalardan vazgeçilmelidir. Tüketicilerimiz seçici olmalı, yerli ürünü tercih etmeli, üretim zincirini denetleyebildiği ürünleri; ülkemizde üretilen, kendi mutfağımızda pişirilen gıdaları tüketmelidir. Yerli malı tüketmek; kendi köylüne, çiftçine, esnafına, sanayicine destektir. Kendi fabrikalarımızın çalışması; o fabrikalarda çalışan işçilerimizin işi, aşı, mutluluğu demektir. Yerli malı tüketmek; temiz gıda tüketmek, daha az enerji tüketmektir. Kendi ürettiği ürünü ile doyan bir Türkiye için toprağına sahip çık” diye konuştu.