Nazilli Müşerref Gündoğdu İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğrencileri “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını” çeşitli etkinliklerle kutladı. “Bundan sonra yabancı oyuncak ve yiyecek almayalım. Paramız yurdumuzda kalsın” sloganıyla yapılan etkinlikte minikler renkli görüntüler oluşturdu.
Anneleri ile yerli malı haftasını kutlayan anaokulu öğrencileri, annelerinin hazırladığı birbirinden güzel yiyecekleri yemeden önce onlara teşekkür ettiler. Büyükleri için hazırladıkları çeşitli oyun ve şiirleri sunan minik öğrenciler, sınıf öğretmenleri Şengül Zorbaş öncülüğünde kendilerini izlemeye anneleri ile birlikte gelen diğer konuklarını da eğlendirdiler.
Etkinlikte konuşan Mili Eğitim Müfettişi Ahmet Özsoy, “Çocuklarımız ilk olarak evde eğitilmektedir. Bebeklikten başlayarak okul çağına kadar ebeveynleri tarafından öğretim başlar. Bu eğitim okul çağından itibaren de sürmeye devam eder. Bakanlığımızın gereğinden fazla önem verdiği eğitime, önümüzdeki yıldan itibaren 3 yaştan başlayarak ağırlık verilecektir. Anaokulları ise zorunlu olacaktır. Yüzde yüz eğitim için eğitim yaşı küçültülecektir. Çocuklarımızın eğitim alt yapısını geliştirmek ve onları hayata hazırlamak için anaokulu eğitimi çok önemlidir. Çocuklarını anaokullarına gönderen velilerimizi bu konuda kutluyorum” dedi.
13 öğrencisi olduğunu ve onları çok sevdiğini belirten öğretmen Şengül Zorbaş da, “Çocuklarımla gurur duyuyorum. Çok zekiler ve ne öğretirsek anında alıyorlar. Küçük olmalarına rağmen büyük düşünen beyinleri hepimiz şaşırtıyor. Bizlerin yabancı mallara olan zafiyetimize rağmen yerli malları haftasında anlattıklarımızdan sonra alacakları ve yiyecekleri her şeyin Türk malı olup olmadığını soruyorlar. Onlar bu şekilde düşündükçe ülkemiz kalkınacaktır” diye konuştu.