Yerli malı elektrikli oto 15 bin euro!

Otomotiv dünyasının en önemli tasarımcılarından olarak gösterilen Murat Günak ile birlikte elektrikli otomobil üretmek için yola çıkan Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, kritik bir virajı geride bıraktı.
Fransa"da zor günler yaşayan Heuliez"i satın alma anlaşması imzalayan ikili, Murat Günak"ın tasarladığı ilk yerli elektrikli otomobili Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyecek.
Otomobile "Mia" adını vereceklerini söyleyen Manas, satış fiyatının ise 15 bin Euro olacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda ikiliyle yaptığımız röportajda Manas, elektrikli araç rüyasının gerçekleşmesinde şubat ayının çok kritik olduğunu belirterek, "O tarihten sonra daha somut adımlar atacağız, belki de aracı günışığına çıkartacağız" demişti.
Manas, DÜNYA"ya yaptığı açıklamada da Heuliez anlaşmasını, "Rüyanın gerçeğe dönüşmesi" olarak niteledi ve şöyle konuştu: "Biz yola çıktığımızda herkes bu işe bir hayal olarak bakıyordu. Ama geldiğimiz noktada rüya gerçeğe dönüştü."
Kendisinin Heuliez anlaşma görüşmelerini yürütürken Murat Günak"ın kelimenin tam anlamıyla fabrikada yatarak Mia"yı geliştirdiğini belirten Manas, "Biz Fransa Hükümeti"ni zorda olan bir şirkete para aktaracak girişimci değil, birlikte üretim yapmak isteyen sanayiciler olduğumuza ikna ettik. Onlar da bizi öyle görüyor. Parayı ödediğimiz anda Heuliez bizim olacak. Daha sonra aracımızı üretebileceğimiz yerli bir ortak bulacağız" diye konuştu.
Heuliez"in satın alınmasının başarılı bir operasyon olduğunu vurgulayan Manas, şirketin 800 milyon dolarlık bir pazarda önemli oyuncu olduğunu söyledi. Manas, Heuliez"in zorda olmasına rağmen 3-4 milyon Euro"luk cirosu olduğuna dikkat çekti. Projelerinin ete kemiğe bürünmesinin ardından yerli elektrikli araç üretmek için herkesten destek istediklerini belirten Manas, "Bugünden itibaren herkes arkamızda dursun. Hükümetimiz kanadında bu araçlara yönelik teşvik verileceği söyleniyor. Finans kurumları, üreticiler bu hayalin gerçekleşebileceğine inansın. Cenevre Fuarı"nda göstereceğimiz Mia bir devrim olacak" dedi.