Yerli içkiye bir haftaya kadar fiyat indirimi gelecek, denizde konaklamada KDV yüzde 18'den 8'e düşürülecek, okullar geç açılacak..

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Turizm Yatırımcıları Derneği seçimli genel kurulunda sektörü müjde yağmuruna tuttu. İlk müjde enerji desteği oldu. Günay 30 Mart itibarıyla enerji desteği olarak 25 milyon TL ödeme yapıldığını belirterek, "20 milyon TL daha var onu da yakında vereceğiz" dedi. Günay, daha önce turizm tesislerinde konaklamada uygulanan KDV indiriminin yüzde 18'den 8'e düşürülmesi sırasında kapsam dışında kalan deniz turizmcileri de sevindirdi. Günay bu ay içinde deniz turizminde de konaklama için uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı yüzde 8'e düşeceğini müjdeledi. Günay "Bazı şirketlerin KOBİ kapsamına alınması ve onlara sağlanan kredilerden yararlanmaları gündemde. Yine turizmcilerin ihracatçı olarak kabul edilmesinde de görüş birliği var. Bu konudaki kararname da önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Tüm bunlar bu ay içerisinde tamamlanmış olacak. Turizm sektörü bizim çok önemsediğimiz bir alan. Kırılmadan devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

İÇKİYE FİYAT İNDİRİMİ
Yerli ve yabancı içkiye bir haftaya kadar fiyat indirimi geleceğini anlatan Bakan Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararnamede iki bakanın imzası dışında tüm imzalar tamam.Bir haftaya kadar yerli içkide fiyat indirimi geliyor. " Maliye Bakanının, Türkiye'nin yurtdışında pahalı olarak algılanmasına neden olan ithal içkilerde de ÖTV indirimi konusunda talimat verdiğini bildiren Günay, bu konuda Başbakan Tayip Erdoğan'ın da talimatı bulunduğunu ifade etti. Turizm Bakanı Günay "ÖTV indirimi ile kaçak içki olayının çözüleceğine inanıyorum. Sahte içki ile ilgili olarak ise İçişleri, Tarım ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte denetim yapacağız" dedi.

Sabah