İSTANBUL Beyoğlu"nda çalıştığı tekstil atölyesinde ayrıldığı eşi Zeki Kahraman tarafından bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülen Zübeyde Yıldız"ın ailesi, dört çocuk annesi genç kadının öldürüldükten sonra bile sahipsiz kaldığını söyledi.

Polis, “Korkma” demiş

Kızlarının adli makamlara iletmesine rağmen korunamadığı için öldürüldüğünü anlatan ailesi, Zübeyde Yıldız"ın cesedinin kimse olmadığı için kendileri tarafından morga kaldırıldığını belirterek “Kızımızın dirisine sahip çıkmayan devlet ölüsüne de sahip çıkmadı” diye dert yandı. Kardeşinin sürekli adres değiştirdiğini, son olarak 15 gün önce Kulaksız"da bir eve taşındığını belirten Hacı Yıldız, “Tesadüfen Başbakan Tayyip Erdoğan"ın yeğeninin evini tutmuş. Son taşındığı yere de polis nezaretinde taşındı. Polisler "Korkma burada başbakanın yakınları var. Buralarda polis hep olur o adam buraya yaklaşamaz"demişler. Biz de ona güvendik. Böyle olacağını bilemezdik. Çocukların velayetini ve bakımını üstleneceğiz. Bu olayda bütün hukuki yollara başvuracağız. İhmal varsa eğer sorumluların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bir hafta adres aramış

Öte yandan katil koca Zeki Kahraman"ın Zübeyde"nin kaldığı yeri çocuğunun ağzından aldığı ortaya çıktı. Babaları görmek isteyince çocuklarını annesinin evine gönderen Zübeyde Yıldız, yeni adresini de sadece ağabeyi Mehmet Yıldız"a söylemiş. Çocuklarını cinayetten bir hafta önce anneannelerinin evinden alan Zeki Kahraman, küçük çocuğunun ağzından annesinin oturduğu semti öğrenmiş. Daha sonra çocukları eve bırakan baba Kahraman, bir hafta arayıp eski eşinin çalıştığı yeri buldu. Ardından da akşam işten çıkınca sırtından bıçaklayıp boğazını kesti.