İlk olarak Sağlık Ocağı"nın ilköğretim okuluna çevrilmesi, sağlık ocağı bahçesine yeni bir sağlık ocağı inşa edilmesi kararına varılmış; hatta bu proje için İl Genel Meclisi"nden 2008 yılı başlarında ödenek çıkarıldığı kamuoyuna duyurulmuştu. Yaşanan süreç sonrasında geçtiğimiz yıl başlatılan incelemeler sonunda 2 No.lu Sağlık Ocağı"nın "oturulamaz" raporu alması sonucu, sağlık ocağı binasının yıkılması gündeme geldi. Bunun için ilk olarak Sağlık Ocağı binasının Milli Eğitime devri gerekiyor. Devir gerçekleştiği takdirde sağlık ocağı binası yıkılarak yerine 24 derslikli ilköğretim okulu yapılacak, 100. Yıl İlköğretim Okulu binası Ana sınıfı ağırlıklı eğitime dönüştürülecek, mevcut sağlık ocağı veya 100. Yıl İlköğretim Okulu bahçesine yeni bir sağlık ocağı binası inşa edilecek. Veya 2. No.lu sağlık ocağı için aynı bölgede Söke Belediyesi"nden yer talebinde bulunulacak.
Konuyla ilgili olarak Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Özmen, Erol Taşpınar, Şube Müdürler Beytullah Eser ve Davut Köse beraberinde Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Şube Müdürü Hüseyin Varol, AKP İl Genel Meclis Üyesi Ali Mürteza Güzelyağdöken, AKP İlçe Yöneticileri Hasip Yavuz ve Danyal Katipoğlu"dan oluşan heyet mevcut sağlık ocağı ve 100.Yıl İlköğretim Okulu binalarında incelemelerde bulundu.
Söke"de okulların 2"li eğitimden normal eğitime geçmesi çalışmalarının sürdürğünü, 8 okulda normal eğitime geçildiğini sadece okulda problem kaldığını belirten Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken; “Sıdıka İlköğretim Okulumuzda öğrenci mevcudunu çevrede okullara paylaştırarak normal eğitime geçilecek. 100. Yıl İlköğretim Okulumuzda ise sağlık ocağı devri sonrasında yapılacak yeni oku binası ihtiyacımızı karşılayacak” dedi.
2 No.lu Sağlık Ocağı yerine okul binası yapılması ile ilgili planlamanın 2009 yılı bütçesine alındığını ifade eden AKP İl Genel Meclisi Ali Mürteza Güzelyağdöken; “Söke"nin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. 2009 yılını yeni bir proje ile karşılamış olduk” diye konuştu.