TeknoKulis'in en çok görüntülenen galeriler arasında Google ofisleri sürekli bulunuyor. Hem Google'ın ABD ofisleri olsun hem de yakın zamanda tanıtımına katıldığımız yeni Google Türkiye ofisi olsun, alıştığımız çalışma ortamlarından çok farklılar. Fakat ortamlar çok iyi olsa da Google'daki herkes ''arzulanan'' işler yapmıyorlar anlaşılan.
İsmi verilmeyen bir Google çalışanı, yaptığı işi Buzzfeed'de anlattı. Bu çalışan internetteki zararlı içeriğe biz girmeden girerek akıl sağlığımızı korumamızı sağlayan bir Google çalışanıymış. Yaptığı iş kafa kesme, idam, çocuk pornosu, vahşet ve abartı fetiş ile ilgili günden 15 binden fazla fotoğraf ve toplamda saatlerce uzunlukta videoları incelemek.
Bu eski Google çalışanı bir süreden sonra akıl sağlığı bozulduğu için işinden ayrılmak zorunda kalmış. İş arkadaşlarının tavsiyesi üzerine bir terapiye katı Rorschach testi uygulanmış. Basit bir baba oğul fotoğrafı gösterilen çalışan ''Bu ne hasta bir fotoğraf?!'' yanıtını verince farklı bir departmanda çalışmaya başlamış.
Google bu tarz çalışanları artık sözleşmeli olarak sadece bir yıllığına alıyormuş. Aksi halde çalışanların akıl sağlıkları tedavi edilemeyecek düzene gelebiliyormuş.