Saat sabah 08.00 sıralarıydı. İzmir 'de oturan personeli alan askeri servis aracı, uzun yıllar sivil araçlara kapalı olan, ancak 5 Nisan'da sivillerin kullanımına açılan değirmenlik caddesinde ilerliyordu.


Üsse 1.5 kilometre kala, aracın geçişi sırasında yol kenarına döşenmiş civatayla güçlendirilen c-4 tipi parça tesirli patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı.

Çevrede bulunanlar, asker, polis patlama sesiyle olay yerine koştu. İlk patlamadan 8 dakika sonra bir patlama daha oldu. O anlarda bir görgü tanığının cep telefonu kayıttaydı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı askerler çevre hastanelere kaldırıldı. Samsunlu er Özkan Ateş şehit oldu, 11 asker yaralandı.

Saldırının ardından ekipler bölgede inceleme yaptı. Bombanın yoldan yaklaşık 1.5 metre yükseklikte, otobüsün camlarıyla aynı hizada bulunan yol kenarına gömüldüğü belirlendi.

Ormanlık alana kaçtığı tahmin edilen teröristlerin yakalanması için bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

İlçenin giriş ve çıkışları tutuldu. Ağaçlık alanda yapılan aramada, piller ve kablolar kullanılarak yapılmış bir düzenek bulundu. Düzeneğin yanında bulunan 2 pet şişe içindeki sıvının patlayıcı özelliği olup olmadığı araştırılıyor. (NSK)