Geçtiğimiz aylarda restore edilen Çalıkuşu Evinde gerçekleşen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar"ın yanı sıra KUYETA üyeleri katıldı.
Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Kuşadası Yerel Tarih Grubu Üyesi Ali Ergül, grup olarak Kuşadası"nın geçmişini bugün ile buluşturma görevini 2000 yılından beri sürdürdüklerini söyledi. Yaptıkları çalışmalar ve araştırmaları düzenli bir yayın organı vasıtası ile kamuoyuna duyurmak amacıyla aylık yayınlanan Yerel Tarih Dergisi çıkardıklarını anlatan Ali Ergül, “Yerel Tarih Dergisi 1. yayın yılını bugün tamamlamıştır. Gazeteler dışında Kuşadası"nda bir yıl sürekli yayınlanmış bir dergi hatırlamıyorum. Kuşadası"nda konusu ne olursa olsun dergi çıkartma girişimleri her dönemde büyük bir heves ile başlamış ancak sürekliliği sağlanamamıştır. Yerel Tarih Dergisi ise 9 yıllık araştırma ve birikimlerin sonucunda, daha da önemlisi toplumun geniş bir kesiminin desteğini alarak yayın hayatına geçen yıl Şubat ayında başlamıştır. Birinci doğum günümüzde öncelikle bize güç ve katkı veren destekçilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.
Ergül"ün konuşmasının ardından evin bahçesinde Yerel Tarih Gurubunda aktif görev alan Müjgan Şavkay ve Şenol Eskin ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan 1"inci yıl pastasını kestiler.