Seçim yasakları, uyulması gereken kurallar ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarının adaylara ve siyasi partilere anlatıldığı toplantıda, ayrıca seçim öncesi ve sonrasıyla ilgili alınacak tedbirlerle ilgili de bilgi verildi.
29 Mart 2009 günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi Kuşadası ve bağlı beldelerindeki siyasi parti temsilcileri ile bazı belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda; Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı sırasıyla bilgi verdi ve soruları yanıtladı.
Kaymakam Mustafa Esen"in başkanlık ettiği toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ve Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal"ın yanı sıra ilçe merkezi ve beldelerden siyasi partilerin temsilcileri ile belediye başkan adayları katıldı.
Seçim hareket merkezlerinin kurulması, araç konvoyları, hoparlörle propaganda, afiş, pankart, flama ve parti bayraklarının asılması ve yapıştırılması konusunda uyulması gereken kuralları anlatan Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, seçim döneminde alınacak tedbirler hakkında da bilgi verdi. Seçim takvimi ile ilgili soruları yanıtlayan Şenol Zeybek, seçim öncesinde, seçim sırasında ve sonrasında yasaklara uymayanlara göz açtırılmayacağını söyledi.