CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında çalışmalarını tamamlayan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) 4 komisyon kuruldu ve yerel seçimlerle ilgili olarak görev dağılımı yapıldı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, MYK'da alınan kararları ve yerel yönetim seçimleriyle ilgili değerlendirmeleri bir genelgeyle il ve ilçe başkanlıklarına iletti. Söz konusu genelgeye göre; Yerel Yönetim Seçimleri Komisyonu Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Siyaset ve Propoganda Komisyonu Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Sivil Toplum Örgütleriyle İlişkiler Komisyonu Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Dış İlişkiler ve Ekonominin Yerel Yönetimlere
Etkisi Komisyonu Başkanlığı'na ise Onur Öymen getirildi.

Bihlun Tamaylıgil başkanlığındaki Yerel Yönetim Seçimleri Komisyonu'nda MYK üyeleri M. Rıza Yalçınkaya, Fevzi Topuz ve Suat Binici; Yılmaz Ateş başkanlığındaki Siyaset ve Propaganda Komisyonu'nda Genel Sekreter Yardımcıları Algan Hacaloğlu ve Mehmet Sevigen ile MYK üyeleri Nur Serter ve Erdoğan Toprak; Cevdet Selvi başkanlığı'ndaki Sivil Toplum Örgütleri ile İlişkiler Komisyonu'nda Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Ali Özpolat ve Mesut Değer ile MYK üyeleri Mehmet Ali Susam ve Savcı Sayan; Onur Öymen'in
başkanlığındaki Dış İlişkiler ve Ekonominin Yerel Yönetimlere Etkisi Komisyonu'nda da MYK üyeleri Faik Öztrak, Ahmet Sırrı Özbek ve Ali Kılıç yer aldı.

Genel Sekreter Sav imzasıyla, görevlendirilen MYK üyeleriyle il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede ise şu görüşlere de yer verildi:

"Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, partimizin etkili, sistemli, sonuç alıcı çalışmaları hızlandırması kararlaştırılmıştır. Bu amaçla, Ankara, İstanbul ve İzmir için farklı bir çalışma yürütüleceğinden, bu illerimiz dışında kalan 78 ilimizde, 18 Merkez Yönetim Kurulu üyemiz görevlendirilmiştir. Genel Sekreter ve Genel Sayman bu görevlendirmeler dışında tutulmuştur. Yerel yönetim seçimleriyle ilgili çalışmalara Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz ve uzmanlarda katılacaklardır."