Aydın Ticaret Odası Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Aydın vali Yardımcısı Halis Peker, Basın yayın Enformasyon Genel Müdürü Yardımcısı İsmail Kozan, Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ve gazeteciler katıldı. 
Daha önce 20 ilde gerçekleştirilen 21. Aydın’da düzenlenen programda konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, yerel medyada çalışan meslek mensuplarının sorunları ile ilgili sunum yaparak, çalışanların durumlarının düzeltilmesi yönünde Cemiyetin görüşlerini aktardı. 
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün geniş bir yelpazeye hitap eden bir kurum olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kozan, kurum olarak Toplam Kalite çalışması yaptıklarını ve basını kalitelendirip güçlendirme çabası içinde olduklarını ifade etti. 
Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 1920’de bizzat Atatürk’ün direktifi ile kurulduğunu ifade eden Basın yayın Daire Başkanı Bahattin Akyön, basının aynı zamanda ulvi bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.Toplantıda basın kartı yönetmelikleri ve yeni yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Akyön, “Basın kartının resmi kimlik yerine geçmesi için bir takım çalışmalar yaptık. 1938 yılında uygulanmaya geçen kanun kapsamında 1943 yılından beri Başbakanlık Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne 35 bine yakın basın kartı müracaatı yapılmıştır. Şu anda 14 bin 960 kişinin basın kartı dosyası hareket halindedir. 11 bin 937 basın kartı sahibi gazeteci mensubumuz var. Bunların 2 bin 785’i kadın” dedi. 
Basın Kartı ile ilgili yeni düzenlemelerin de yapıldığını ifade eden Bahattin Akyön, hak edenin bu kartı alması için çeşitli kriterler uyguladıklarını ve bu konuda Valiliklere büyük görevler düştüğünü söyledi. Hak etmeyen kişilerin basın kartı hamili olmamaları konusunda çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Akyön, “Her tülü ihbar ve şikayeti de değerlendiriyoruz. Geçenlerde, Eskişehir’de bir apartmanda kapıcılık yapan kişinin basın kartı aldığı yolunda ihbar aldık. Polis marifeti ile yapılan incelemede ihbarın doğru olduğu ortaya çıktı. Ve gereği yapılarak bu kişinin basın kartı iptal edildi” dedi. 
GEÇİM ZAMANI GAZETELERİ VE SEÇİM ZAMANI GAZETELERİ”
Türkiye’de gazete sayınsın sürekli değiştiğini belirten Basın yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın dairesi Başkanı Bahattin Akyön, ülkede iki çeşit gazete olduğunu belirterek “Geçim zamanı ve seçim zamanı gazeteleri oluyor. Geçim zamanı sayılar pek değişmezken, seçim zamanı gazete sayıları birden artıyor. Bu nedenle bizler basın kartı verirken, yayınları geriye dönük sayılarını da istiyoruz” dedi. 
Daha sonra Savraneder köyü yakınlarında oluşturulan basın ormanına fidan dikimi yapıldı.