Bakan Günay'ın tepkisi üzerine Kuşimoto Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı devreye girdi.

Otoparklardaki bayraklar kısmen de olsa silindi. Japonya'da yaşayan işadamı İsmet Şekerli, bayraklar tamamen silininceye kadar işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Bakan Günay, 2010'un "Japonya Yılı" ilan edilmesi nedeniyle kasım ayının ilk günlerinde gittiği bu ülkede, çeşitli temaslarda bulundu, kültür, turizm ve ekonomi toplantılarına katıldı. Bakan Günay, eşi Gülten Günay ile birlikte Kuşimoto kentindeki Türk Müzesi ve şehitliğini de gezdi. Bakan Günay'a bu gezisine Tokyo Büyükelçiliği"nde görevli Kültür ve Tanıtım Müşaviri Ayşegül Atmaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi yetkilisi Nilgün Abdibeyoğlu, Ertuğrul Fırkateyni Projesi Başkanı Tufan Turanlı ve Kuşimoto Belediye Başkanı Taşima Katsumasa da eşlik etti. Bakan Günay ve beraberindekiler, şehitliğin arazi içerisinde bulunan ve çoğunluğu Türkiye'den getirtilen hediyelik eşya satan Fener isimli mağazayı da gezmek istedi. Bakan Günay, mağaza girişi ve otopark zeminine Türk bayrakları çizildiğini, ön camındaki Türk bayrağının da boyalarının kalktığını görünce şaşkına döndü. Tepki gösteren Günay, Tokyo Büyükelçiliği'nde görevli Kültür ve Tanıtım Müşaviri Ayşegül Atmaca, Kuşimoto'daki işadamları İsmet Şekerli ve Recep Telli'den, bayrakların üzerlerinin silinmesi için gereğini yapmalarını istedi. Bakan Günay, şöyle dedi:

“Bir Japon"un işlettiği mağazada Türk ürünlerinin satılması güzel. Ancak, bayrağımıza yapılan kabul edilemez. Türk bayrağı asla yerde olmaz. Mağazaya girerken üzerinden atlayarak geçtik. Kötü niyetten ziyade ticari anlayışla çizildiğini sanıyorum. Ama en kısa zamanda bu hatanın telafi edilmesi gerekir. Bu saygısızlığo son verilmeli.”

Bakan Günay'ın ziyaretinden sonra mağaza sahibi 38 yaşındaki Nagato Tazinaki'yi uyardıklarını belirten İsmet Şekerli, tepki üzerine Kuşimoto Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı'nın devreye girdiğini söyledi. Bayrakların kısmen silindiğini anlatan Şekerli, “Ancak bayraklar tamamen silinene kadar işin peşini bırakmayacağız” dedi./hürriyet