Dallıca köyü yakınlarındaki Aydın-Denizli Devlet Karayolu üzeri Baskınoğlu Kahvaltı evinde düzenlenen sabah kahvaltısına CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Av.Süleyman Bülbül ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Nisan ayında göreve geldiklerinden itibaren, etkinlikler ve programlar nedeniyle çalışmalarına hızlı başladıklarını ifade eden İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, yaşanan yoğun tempo arasında basın mensupları ile bir gecede yaşanan problemden dolayı özür diledi. Yenipazarlı konuşmasında; “21 Mayıs 2012 günü yapılan Örgüt Dayanışma yemeğinde yaşanan kargaşadan dolayı meydana gelen sıkıntıdan dolayı sizlerden özür diliyorum. Basın mensubu arkadaşlarımıza herhangi bir art niyetimiz yok ve olamaz. Bu yaşanan sıkıntının unutulması, basın mensupları ile tanışma ve geleceğe yönelik yapacağımız çalışmaları anlatmak amacıyla bu kahvaltıyı düzenledik” dedi.

“CHP VARLIĞINI HEP SÜRDÜRDÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıllık bir partidir diyen Yenipazarlı; “Geçmişte bu ülke tek başına iktidar olmuş Demokrat Parti, daha sonra Adalet Partisi ve Turgut Özal’lı Anavatan Partisini gördü. Cumhuriyet Halk Partisi 1950’lerden beri hiçbir zaman tek parti iktidarı olmadı. Çok kısa bir sürede olsa 1977 yılındaki kısa sürelide olsa koalisyonu haricinde koalisyon ortağı da olmadı diyebiliriz. Ancak, bu parti 12 Mart dönemindeki bütün baskılara rağmen, bütün yıldırmalara, basının da susturulmasına rağmen o zamanın sıkıntılı dönemine rağmen siyasi parti olarak varlığına devam etti. 12 Eylül’de bütün siyasi partilerin kapatıldığı, demokrasinin katledildiği dönemde de CHP, Kenan Evren’in çizdiği şartlarda değilse bile parti olarak varlığını sürdürdü. 12 Eylül faşizminden kurtulduktan sonra da CHP tekrar siyaset arenasına çıktı ve siyasi mücadelesine devam etti. CHP diğer partililer gibi iktidar olmasa bile yok olmayacak, gerçekten zaman zaman arkadaşlarımızın söylediği gibi köklü bir çınardır. Bu ülkenin bu partiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. CHP; bu ülkenin, Cumhuriyetin ve Atatürk ilkelerinin sigortasıdır.”

“1 MAYIS’I NAZİLLİ’DE KUTLAYALIM”

CHP Nazilli ilçe örgütünün Aydın’daki 1 Mayıs kutlamalarına ilk kez bu yıl katıldıklarını söyleyen Yenipazarlı; “1 Mayıs’ta, Aydın’da 2 farklı grup tarafından aynı meydanda 2 saat arayla kutlama yapıldı. 1970’li yıllardan beri 1 Mayıs törenlerine katılmış birisi olarak, 1978 yılındaki 1 Mayıs törenine katıldım ve 2009 yılında da İstanbul Taksim de 30 yıl sonra yeniden yapılan törene katıldım ama Aydın’daki gibi eksiklikler dolu tören görmedim. O nedenle bütün Sivil Toplum Örgütlerine, Sendikalar, Demokratik Kitle Örgütlerine, Aydın’da yapılan 1 Mayıs kutlamalarını Nazilli’de kutlayalım diye teklifte bulunduk. Eğer destekleri alırsak ona göre organizasyon yapacağız ve sesimizi Türkiye’ye duyuracağız” dedi. Yenipazarlı konuşmasının sonunda ise basın mensupları aracılığıyla Eylül ayı içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Nazilli’ye gelerek miting yapacağını partililere müjdelediğini söyledi.

“BÜLBÜL, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ”

Nazilli’de daha önce ilçe başkanlığı yapan ve şuanda Aydın İl Yönetiminde görev alan Süleyman Bülbül ise son gündemler hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Büyükşehir çalışmalarını değerlendiren Bülbül; “AKP’nin Aydın’ı Büyükşehir haline getirme çalışmaları sonuçlandığında Aydın’da Atça, Davutlar gibi 36 belde mahalle, köy haline gelecek ve Nazillimizin il olma iddiası son bulacaktır. AKP’nin Aydın’ı Bütünşehir ya da Büyükşehir yapma Projesi idari yapılanmada değişiklik ile Aydın’ı ele geçirme ve AKP’lileştirme projesidir” dedi. Meclisin tatile girmesinden önce geçirdiği 3. yargı paketini değerlendiren Bülbül; “AKP 3. yargı paketi ile Özel yetkili mahkemeleri kaldırmak bir yana ikinci özel yetkili mahkemeleri kurmuştur. Ne yazık ki AKP iktidarında adil yargılanma hakkı, masuniyet ilkesi ile yargı bağımsızlığı zedelenmiş ve yargı siyasallaşmıştır” şeklinde konuştu. Tutuklu gazetecilerden Nazillili Mustafa Balbay için ise; “Nazillili Hemşerimiz CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın Silivri de halen tutuklu olarak kalması vatandaşın adalet duygusunu zedelemektedir” ifadelerini kullandı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png