Aydın Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü koordinesi ile Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Sabancı Holding işbirliğiyle uygulanan “İl Kalkınmasında Yenilikçi Proje Arayışları” çalıştayında konuşan Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın"ın ekonomik yapısını değerlendirdi.

Aydın ilinin geçmişten beri bir tarım ve turizm kenti olduğuna işaret eden Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, bunun yanı sıra sanayileşme sürecine de girmiş bir kent olunduğunun altını çizdi. Aydın"ın yüksek tarımsal ve turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen, arzu edilen yerde olmadığını vurgulayan Çobanoğlu, “Uygulanabilir projeler ve bu projeleri destekleyen kaynakların bulunamadığı düşüncesindeyim. Avrupa Birliği fonları konusunda da durum çok farklı değil. Uzun süredir ilimizde Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak suretiyle çeşitli projeler gerçekleştirildi, ancak Aydın ilinin potansiyeli ile oranlandığı zaman bu projelerin küçük boyutlu ve az sayıda olduğunu ortadadır. Bunun da yeterli olmadığı gayet açıktır” dedi.

Aydın"ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalar yapılmasının önemine işaret eden Çobanoğlu, “Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilecek projeler üretmeyi amaçlayan ve somut sonuçlara yönelen böyle bir ikili çalışmanın ilimiz açısından önemi büyüktür. 2005 Yılında Philips Morris Sabancı ve Türkiye AB Derneği ile ortaklaşa başlattıkları ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın da katkı sağladığı bu çalışmalarda emeği geçen herkese Aydın halkı adına tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu./iha