Frank Rijkaard, 60. dakikada Harry Kewell ile Mustafa Sarp"ı kenara gönderdi. Sahada 6 yabancı olduğunu fark eden Adnan Sezgin, olası bir kural ihlalinin önüne geçti.

Galatasaray Sportif Direktörü Adnan Sezgin, tribünde yaptığı yerinde müdahale ile sarı kırmızılı takımın İstanbul Büyükşehir Belediyespor"a 3-0 hükmen yenilmesinin önüne geçti. Nasıl mı? İşte yanıtı... Teknik direktör Frank Rijkaard, karşılaşmanın 60. dakikasında Kewell ile Mustafa Sarp"ı oyuna girmeleri için saha kenarına gönderdi. Protokol tribününde maçı dikkatli bir şekilde izleyen Adnan Sezgin, sahada 6 yabancı olduğunu fark etti ve olası bir kural ihlaline karşı hemen müdahalesini yaptı.

Hocaya söyle dikkat etsin Hollandalı hocanın yardımcısı Mert Çetin"i yanına çağıran Sezgin, “Sahada 6 yabancı var. Hocaya söyle 7"ncisini sokup takımı zor durumda bırakmasın” dedi. Mert Çetin, Sezgin"in bu uyarısını Rijkaard"a iletti. Hollandalı hoca da, Cana"nın yerine Kewell"ı, Aydın"ın yerine de Mustafa"yı aldı, sahada yine 6 yabancı kaldı, olası bir yabancı ihlalinin önüne geçildi...

Denizli"nin ihlali Fener"i yakmıştı Bundan yıllar önce Mustafa Denizli yabancı ihlali yapmış ve 2000-2001 sezonunda şampiyon yaptığı F.Bahçe"nin Beşiktaş karşısında hükmen yenilgisine neden olmuştu. O sezon 5+1 kuralı uygulanıyordu. Takımlar sahada 5, kulübede 1 yabancı bulundurabiliyordu. 5. haftada BJK İnönü Stadı"nda oynanan maçta Türk statüsünde oynayan Baliç"in yerine Hırvat Rapaiç"i oyuna dahil eden Denizli, sahada 6 yabancı olduğunu fark edememişti.