Türkiye'nin her yöresinden derlenmiş binlerce halk dansı figürünü müthiş sahne performanslarıyla birleştiren efsane dans gösterisi “Anadolu Ateşi”, 19 Şubat 2011 tarihinden itibaren 10 hafta boyunca her Cumartesi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı"nda sahnelenecek.

Anadolu"nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozağini halk dansları, bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek izleyiciye kültürel bir şölen sunan “Anadolu Ateşi”nin yeni programı 19 Şubat 2011 tarihinde başlıyor. Mustafa Erdoğan imzası taşıyan ve temel konsepti medeniyetler buluşması olan gösteri, 10 hafta boyunca her Cumartesi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı"nda sahnelenecek.

Anadolu Ateşi, 250 kişilik dansçı kadrosuyla bugüne kadar; Yeni Zelanda"dan Amerika"ya, Sibirya"dan Bahreyn"e kadar dünyanın dört bir yanında 85 ülke ve 275 şehirde 3 bin 500 canlı performans ile 20 milyon sanatseverle buluştu. Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi; Türkiye"de de Eurovision 2004, Formula 2005 ve Universiade 2005 gibi büyük organizasyonlarda sahne aldı. Grup, Amerika"da New York Madison Square Garden, Chicago"da Chicago Theater, Fransa"da Bercy, Çin"de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova"da Kremlin Palace, Mısır"da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli merkezlerinde gösteri yaptı.

19 Şubat 2011 tarihinden itibaren İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı"nda sahnelenecek gösterinin biletleri www.biletix.com adresinden satışa sunuluyor.

Milliyet