Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydınlı mucitlerin bugüne kadar yapmış olduğu tüm projelere destek verdi. Türkiye’nin gıda alanında ilk akredite laboratuarı olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı’nda yapılan analiz sonuçlarını Vali Coş ile paylaşan TİAP ve MUTİAP Projeleri Genel Koordinatörü Hakan Başlık, sonuçlardan çok memnun olduklarını bir rekora imza attıklarını ifade etti. Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da, TİAP ve MUTİAP’a proje çalışmalarında destek verdi.
250 milyon, 1 milyar, 10 milyar, 20 milyar ve 63 milyar patojen bakteriyi yüzde 99.99 oranında MUTİAP TRX ürünü ile yok etmeyi başaran Aydınlı mucitler, inanılması güç bir rekora daha imza atarak 232 milyar bakteriyi yüzde 100 oranında yok ederek Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Sağlık sektörü başta olmak üzere tarım, hayvancılık, tekstil ve turizm gibi onlarca sektörün ana hammaddesi olabilecek bu buluş, bakteri üremeyen kağıt para yapımına imkan verebilecek olmasıyla yeni yüzyılın buluşu olarak tanımlanıyor. Özellikle henüz tam olarak tedavisi mümkün olmayan kanser, şeker ve sedef hastalıkları üzerinde çok etkili olabileceği tahmin edilen buluşun, TÜBİTAK projesi çerçevesinde yürütülecek olan çalışmalarla Türkiye açısından büyük bir prestij sağlayacağını ifade ediliyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan TİAP ve MUTİAP Projebank Genel Koordinatörü Hakan Başlık, “Yaklaşık 2 yıldan bu yana birçok üniversite bünyesinde yürütmekte olduğumuz projelere bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın çok büyük destekleriyle bir dizi projeyi başarı ile tamamladık.Türkiye’nin ilk ve tek Antibakteriyel UV Kırıcı özelliğe sahip doğal verniği projesi üzerinde çalışmalar yaparken doğal dezenfektan ile ilgili ciddi bazı bulgular elde ettik. E.coli ATCC 25922,Salmonella enterica ATCC 14028,S.aureus ATCC 25923 ve Listeria monocytogenes ATCC 19115 saf kültürlerini içeren bakteri miskinden aşılama yapılmıştır.Gıda konusunda Türkiye’nin ilk akredite laboratuarı olan Aydın Ticaret Borsası laboratuarlarında yapılan farklı zamanlardaki çalışmalar ile 250 milyon,1 milyar,10 milyar,20 milyar,63 milyar patojen bakteri sayısı yüzde 99.99 gibi seviyelerde yok etmeyi başarmıştık. Ürünü biraz daha geliştirmek suretiyle 232 milyar patojen bakteriyi sıfır seviyesine düşürerek yüzde 100 bir başarıya imza atmanın mutluluğu içersindeyiz. Türkiye’nin yurt dışından ithal etmek zorunda olduğu bir faydalı bakteriyi ortaya çıkarmaktan oldukça memnunuz. Tıp alanında başta olmak üzere bir çok sektörde başarı ile kullanılmasına imkan veren buluşumuza destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yürütmeyi düşündüğümüz projemizle ilgili TÜBİTAK projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Santez projesi olarak çalışmalarımızı başlattık” dedi.