TARİŞ Pamuk Birliğinin yapılan seçimli olağanüstü genel kurulunda yönetime seçilen Mehmet Beliğ Azbazdar başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna çiftçi kuruluşlarından destek gelmeye devam ediyor. Söke TARİŞ Kooperatifi yönetimi kurulu başkanı Ekrem Sert ve yönetiminin ardından Azbazdar yönetimine Söke Ziraat Odası ve Ege Çiftçiler Derneği"nden destek olma çağrısı geldi.
Düzenlenen basın toplantısında TARİŞ Pamuk Birliğinin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan kurtulması için son çarelerden birinin Azbazdar başkanlığındaki yeni yönetim olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Örnek; “Pamuk üreticileri olarak yeni yönetime güven duyup destek olmak zorundayız. Bu konuda hepimiz sorumluluk taşıyoruz. TARİŞ"i birlikte ayağa kaldırmalıyız” dedi.
Örnek; tüm pamuk üreticilerini yeni yönetime destek olmaya davet etti. Örnek, TARİŞ Pamuk Birliği"nde borçlanmada yeniden yapılanmanın da kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.
TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği"nde Başkanlık görevine gelen Mehmet Beliğ Azbadar ve ekibini tebrik ederek başarı dileyen Ege Çiftçiler Derneği Başkanı Dr. Hulusi Tanman da; Söke"nin yönetimde olmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Tanman, “Sorunların arka arkaya çözüme kavuşacağına inanıyorum. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 40 bin ton pamuk alan TARİŞ"in bu yıl pamuk alımında olumsuz politika izlenmesinin sonuçları ağır olacak. Ege"deki tüm pamuk üreticileri olarak TARİŞ"imize sahip çıkıp Sayın Azbazdar ve ekibine destek olmak zorundayız” diye konuştu.
Ege Çiftçiler Derneği sekreteri ve Sökenin önde gelen çiftçilerinden Sami Nalıncı ise, şunları söyledi: “Zor görevlerin adamı olan Beliğ Azbazdar geçmişteki başarılı çalışmalarla öncelikle zorlukları aşmasını bilmiştir. Bu görevinden de başarı ile çıkacağına inanıyoruz. Ama öncelikle yeni yönetime inanıp destek olmak zorundayız”