Huzurevinde kalan yaşlılar için düzenlenen yeni yıl kutlamalarına katılan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yaşlılara hediye dağıttı.

Aydın Huzurevinde gerçekleştirilen yeni yıl kutlamasına Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yanı sıra Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Programın açılışında konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yaşlıların yeni yılarını kutladı. 2010 yılının yaşlılara huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Çenet, “Yeni yıla birkaç gün kala sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaşlılık asla hayatın bittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine yaşlılık hayatın en güzel ve verimli yılları olabiliyor. Bu yüzden toplum olarak yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimize yaşlıları saymayı, sevmeyi ve hatırlamayı öğretmeliyiz. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerimiz gelip, yaşlılarımızı ziyaret etsinler. Onların hayır dualarını alsınlar, deneyim ve tecrübelerinden dersler çıkarsınlar” dedi.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, Aydın Belediyesi"nin yaşlılara yönelik ürettiği hizmetlerden bahsederek, yaşlıları önemsediklerini belirtti. AYBA projesi kapsamında yaşlıların sorunlarına çözüm ürettiklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, 2010 yılı içerisinde yaşlılara yönelik birçok faaliyet gerçekleştireceklerini belirtti.
Vali Yardımcısı Celal Ulusoy ise, yaşlıların toplumun baş tacı olduğunu ve yaşlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hayatın bazı gerçekleri olduğunu ve yaşlılığın da bu gerçeklerden bir tanesi olduğa dikkat çeken Ulusoy, “Yaşlılıkta Allah'ın bir nimetidir. Her yıl yeni yılları kutluyoruz. Zaman çok çabuk geçiyor. Ama önemli olan zamanı iyi değerlendirebilmektir. Sizler kesinlikle yalnız değilsiniz. Bende sizleri düşündükçe yalnız olmadığımı inanıyorum. Sizlerin gözlerindeki canlılıktan aldığımız güçle sizlere ve halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın Huzur Evi sakinlerinin kurduğu huzur evi korusunun seslendirmiş olduğu yöresel türküler eşliğinde bazı huzur evi sakinleri oynamayı seçerken, diğerleri de onları alkışlarıyla destek verdiler. Program sonunda Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, belediye tarafından yaşlılar için alınan hediyeleri yaşlılara birlikte dağıttılar./iha