Yunanistan'da, hükümetin bütçe açığının daraltılması için uygulamayı öngördüğü reformları protesto etmek amacıyla, bu hafta yeni grevler yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamalarda, eski Yunan Havayollarının (Olympic Airlains) özelleştirilmesinin ardından bazı pilot ve teknisyenlerin başka yerlere atanmasını protesto eden Sivil Havacılık Kurumu Çalışanları Federasyonu'nun 29-30 Aralık günlerinde 48 saatlik grev kararı aldığı duyuruldu.

Sivil Havacılık Kurumu yönetiminin başvurusu üzerine Atina Asliye Mahkemesi'nin grevin yasadışı olduğu yönünde karar almasına rağmen, havacılık kurumu çalışanlarının grev yapmakta kararlı oldukları belirtildi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, yılbaşı nedeniyle yoğun bir trafik olması beklenilen havaalanlarında, grev yüzünden sorunlar başgöstermesinin beklenildiği aktarıldı.

Öte yandan, hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto eden ulaşım çalışanlarının da yeni grev kararı aldıkları bildirildi.

Yapılan açıklamada, başkent Atina'da banliyö trenleri ile metro ve belediye otobüsleri çalışanlarının 29 Aralıkta belirli sürelerle iş bırakma eylemi yapacakları ifade edildi.

Ulaşım çalışanlarının yeni yılda da eylemlerini sürdürecekleri, grevin özelleştirme ve işçi maaşlarında yapılacak kesintileri protesto amacıyla düzenleneceği kaydedildi.

Bu arada, Atina'da iş adamları ve küçük işletme sahipleri, grevlerin kriz içindeki piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek, sendikalardan eylemleri ertelemesini talep ediyor. Yunan hükümeti, sendikaların sert tepkisini çeken programın eksiksiz uygulanmaya başladığını ve belirlenen hedeflere ulaşılacağını söylüyor.

A.A.