Nazilli Belediye Tiyatro salonunda yapılan seminere AK Parti Aydın milletvekili Ahmet Ertürk, Kaymakam Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Aydın Sosyal Güvenlik(SGİ) İl Müdürü Saffet Dinç, Aydın Aydın Serbest Muhasabeci, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Fettah Açan, Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Şevket Çeşnial, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gültekin Kılınç, Banka Müdürleri, işadamları, Nazilli ve ilçelerde görev yapan serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile çok sayıda Ticaret Odası üyesi katıldı.
Seminerde konuşan Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gültekin Kılınç, Kaymakam Caner Yıldız, Aydın SGİ Müdürü Saffet Dinç, Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan ve Aydın AK Parti Milletvekili Ahmet Ertürk, yeni sosyal güvenlik yasasının getirilerini ve uygulama alanlarını değerlendirerek istihdamın artması açısından, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak bu yasanın kısa sürede anlaşılması gerektiğini ve uygulanmasının şart olduğunu dile getirdiler.
Seminere konuşmacı olarak katılan Denizli Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, sosyal güvenlik reformu bileşenleri ve hedefleri, kurumsal yapılanma, sigortalı kavramı, sigorta kolları ve edinme, hak kazanma koşulları, isteğe bağlı sigorta, hizmet borçlanmaları ve işverenin yükümlülükleri konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sunumuna reforma neden ihtiyaç duyulduğu konusu ile başlayan Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, “Sosyal güvenlik sisteminin mali açıdan sürdürülebilirliğini kaybetmesi, nüfus yapısındaki değişim, nüfusun tamamının kapsam altına alınmaması, mevcut sistemin yoksullukla mücadelede etkin olamaması ve sosyal güvenlik kurumlarının kurumsal kapasite yetersizlikleri nedenleriyle bu reforma ihtiyaç duyulmuştur. Emeklilik reformu genel sağlık sigortası, primsiz ödemeler, sosyal yardımlar ve son olarak da kurumsal yapılanma reformun bileşenlerini oluşturmaktadır. Yeni yasa ile Türkiye"deki herkes genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır” dedi.