ODTÜ Vişnelik Tesisleri Çim Amfi'de gerçekleşen Sonbahar Konserleri'nin beşinci konuğu ''Yeni Türkü'' oldu.

Derya Köroğlu, Furkan Bilgi, Sezer Alemdar, Fatih Ahıskalı, Erkin Hadimoğlu, Bahadır Tanrıvermiş ve Serdar Barçın'dan oluşan grup, sahnede kaldığı 2,5 saat içerisinde birçoğuna seyircilerin eşlik ettiği 20'den fazla şarkı seslendirdi.

Konser, hava sıcaklığının 4 derece civarında olduğu soğuk Ankara akşamında gerçekleşti.

Üşümemek için konser alanına battaniyeleri ile gelenlerin olduğunu gören grubun solisti Derya Köroğlu, sahneye konulan sandalyeye oturarak kemençe çalan grup üyelerinden Furkan Bilgi'ye ''Ben ayakta olmama ve hareket etmeme rağmen üşüdüm, sen nasıl oluyor da oturduğun yerden çalabiliyorsun?'' dedi. Bilgi'nin, ''çalmıyorum ki'' cevabı hem grup üyelerini hem de konser alanını dolduran kalabalığı güldürdü.

Köroğlu, bunun üzerine konser alanına hazırlıksız gelenleri sahne önüne davet ederek hareketli şarkıları ile onları ısıtacaklarını söyledi. Bu çağrıya uyan kalabalık, ''Vira Vira'', ''Cevriye Hanım'', ''Aşk Yeniden'', ''Yedikule'', ''Maskeli Balo'' ve ''Telli Telli''nin de aralarında bulunduğu şarkılara hem eşlik etti hem de ritmleri ile coştu.

Grubun, hareketli parçalarının aralarına serpiştirdiği, ''Yağmurun Elleri'', ''Mamak Türküsü'', ''Destina'', ''Açelya'' ve ''Resim'' gibi duygusal şarkılara da seyirciler eşlik etti.

UD Grup tarafından 1-6 Ekim günleri arasında düzenlenen Sonbahar Konserleri'nin son konuğu, perdesiz gitarın da mucidi olan Erkan Oğur olacak.

Etkinlik kapsamında daha önce de ''MFÖ'', ''Duman'' ve ''Grup Yorum'' başkentlilerle buluşmuştu.